Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Εμπλουτίζει τις προτάσεις για μερεμέτισμα της κρίσης

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να «υπάρξει χρηματοδότηση της ανάπτυξης» ζήτησε χτες ο Α. Τσίπρας

Με σημαία μια πρόταση καραμπινάτης διαχείρισης του καπιταλισμού, την οποία μάλιστα συμπεριέλαβε και αυτή για «αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου» για να υπάρξει «χρηματοδότηση της ανάπτυξης», ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας ζήτησε χτες εκλογές, καλώντας το λαό να αναδείξει ένα «νέο συνασπισμό εξουσίας», που θα αναλάβει να μερεμετίσει τον καπιταλισμό με μέτρα που σήμερα απολαμβάνουν τη στήριξη ακόμα και ισχυρών μερίδων της πλουτοκρατίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προανήγγειλε πρωτοβουλία για δημοψήφισμα για το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και συγχρόνως ζήτησε εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης, αφού, όπως είπε, «αυτή η Βουλή δε νομιμοποιείται να επικυρώσει ένα τόσο σκληρό πακέτο μέτρων».

Ανακυκλώνοντας αυταπάτες, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται προ της κατάρρευσής της και ότι οι εκλογές μπορεί να δώσουν λύση αν αναδείξουν «ένα νέο συνασπισμό εξουσίας». Ενα «συνασπισμό» που θα διαχειριστεί την εξουσία των μονοπωλίων, με στόχους όπως «απεμπλοκή από το μνημόνιο (...) άμεσο έλεγχο και εν τέλει την επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους (...) κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος», αλλά και «αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου» (!) για να «υπάρξει χρηματοδότηση της ανάπτυξης»! Δηλαδή, ο δημόσιος πλούτος προσφορά στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης ή αλλιώς των κερδών της πλουτοκρατίας.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο Αλ. Τσίπρας αθώωσε τη φιλομονοπωλιακή πολιτική των ευρωενωσιακών κυβερνήσεων, καθώς διέγνωσε «αδυναμία των ηγετών της ΕΕ να προστατέψουν στοιχειωδώς τους λαούς τους»! Επίσης, αδυναμία αντίληψης στον Ελληνα πρωθυπουργό «που φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι του γίνεται» και στην κυβέρνηση «αλλεπάλληλες αποτυχίες» και «κατάσταση αποσύνθεσης»... Επιβεβαιώνοντας ότι κινούνται στην ίδια στρατηγική γραμμή πλεύσης με το ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε δε πως «αν έχει το θάρρος ας υποστηρίξει την πολιτική της η κυβέρνηση και ας εξηγήσει πού διαφωνεί με την εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς, με την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΕΕ και προανήγγειλε ότι η ηγεσία του ΚΕΑ τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί «με την Ευρωπαϊκή Ενωση Συνδικάτων για να ανταλλάξουμε ιδέες, σκέψεις, προτάσεις και να τους προτείνουμε να συντονίσουν ακόμα περισσότερο τις δράσεις τους». Δείχνοντας, τέλος, ότι το κόμμα του επιδιώκει μερεμέτια στον καπιταλισμό και μαζί με τα άλλα αστικά κόμμα εχθρεύεται την προοπτική να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, είπε ότι «δεν θεωρούμε ότι η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί όταν και αν κάποτε πέσει από τον ουρανό η προοπτική της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ