Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙ
Κινητοποιούνται για να κρατήσουν τη δουλειά τους

Αυτοκινητοπορεία αύριο στο υπουργείο Υποδομών με πρωτοβουλία της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας ιδιοκτητών ΤΑΞΙ»

Συγκέντρωση πραγματοποιεί αύριο η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία ιδιοκτητών ΤΑΞΙ», στις 10 το πρωί στη συμβολή Λ. Αθηνών (Καβάλας) και Σπ. Πάτση και αυτοκινητοπομπή μέχρι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές. «Να ξεσηκωθούμε για να κρατήσουμε τη δουλειά μας», είναι το κεντρικό σύνθημα της αυριανής κινητοποίησης, ενώ στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «μετά την ψήφιση των νόμων για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και το λεγόμενο άνοιγμα των δήθεν κλειστών επαγγελμάτων, ετοιμάζουν τη νομοθέτηση της απελευθέρωσης και για τα ΤΑΞΙ, με στόχο το επάγγελμά μας να παραδοθεί σε λίγες μεταφορικές και τουριστικές επιχειρήσεις».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «κυβέρνηση και πλειοψηφία του ΣΑΤΑ (Λυμπερόπουλος - ΔΑΚΜΜΕ, Δήμου - ΕΚ ΠΑΣΚΕΤ) συνεργάζονται στενά και από κοινού σχεδιάζουν το διώξιμο της πλειοψηφίας των συναδέλφων από το ΤΑΞΙ. Η σημερινή ηγεσία του ΣΑΤΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να βαδίσει στο δρόμο της διεκδίκησης. Εχει συμβιβαστεί με τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα δημιούργησαν. Είναι εξαρτημένη με χίλια νήματα με τις πολιτικές αυτές. Δεν θέλει το σωματείο και την ομοσπονδία μαζικά αγωνιστικά όργανα που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μικρών αυτοκινητιστών. Είναι ανίκανη να μπει μπροστά, να εμπνεύσει αγώνες, να συσπειρώσει τη μεγάλη μάζα των συναδέλφων που σήμερα περνάει δύσκολες μέρες».

Ακόμη, σχετικά με τις κυβερνητικές αιτιάσεις ότι δήθεν το ζήτημα της «απελευθέρωσης» έχει «κλείσει» για το ΤΑΞΙ, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου, αφού το αρμόδιο υπουργείο από κοινού με τη συνδικαλιστική πλειοψηφία έχουν συναποφασίσει επακριβώς στα μέτρα που θα χτυπήσουν το μεταφορικό έργο, εξαιρώντας τους αυτοαπασχολούμενους από αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ - Τρένου, τη στιγμή που η αδειοδότηση των 7θέσιων - 9θέσιων ΤΑΞΙ που θα δουλεύουν πόρτα - πόρτα χωρίς ταξίμετρο, θα δώσουν τη χαριστική βολή στους μικροϊδιοκτήτες αυτοκινητιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ