Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη μάχη της συλλογικής σύμβασης

Στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έχει ριχτεί και η ταξική Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, η ΟΕΚΙΔΕ προχωρά σε συζητήσεις, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς.

Στην ανακοίνωση της ΟΕΚΙΔΕ, επισημαίνεται: «Η συλλογική σύμβαση έχει σχέση με το σύνολο των αναγκών μας και μας προστατεύει συλλογικά απέναντι στις αχόρταγες ορέξεις των εργοδοτών, του κεφαλαίου. Εκτός από το ύψος του μισθού και του μεροκάματου, κατοχυρώνει μια σειρά από ουσιαστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους των κλάδων μας». Και σημειώνεται: «Γι' αυτό η μη υπογραφή της θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες συνολικά στη ζωή μας, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα δουλέψουν τα παιδιά μας. Είναι υπόθεση όλων μας».

Σε άλλο σημείο, η ΟΕΚΙΔΕ τονίζει: «Οταν χτυπούν την καρδιά της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, τη συλλογική διεκδίκηση και διαπραγμάτευση, είναι χρέος όλων μας να μπούμε στη μάχη, να δείξουμε τη δύναμή μας. Οπλο μας η οργάνωση στα συνδικάτα, η συγκρότηση επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς, η ταξική ενότητα στους κλάδους μας και ο συντονισμός και η αλληλεγγύη με ταξικά συνδικάτα και ομοσπονδίες. Η αντίσταση στην καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων είναι ζήτημα συσχετισμού δύναμης, ταξικής αναμέτρησης, που απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας για να είναι αποτελεσματική, για να ασκηθεί πίεση σε εργοδοσία και κυβέρνηση, να επιβάλουμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ουσιαστικό περιεχόμενο, το οποίο πρέπει να συζητηθεί και να εμπλουτιστεί από τις συσκέψεις και τις συνελεύσεις που πρέπει να γίνουν σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Και καταλήγει: «Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει ατομική σύμβαση. Κανένας συνδικαλιστής να μην υπογράψει ειδική επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση μισθών - αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Εγγραφή - συσπείρωση όλων στα ταξικά συνδικάτα. Ολοι στη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομόφωνο «ναι» των εργαζομένων στη νέα Συλλογική Σύμβαση με μεγαλύτερες αυξήσεις (2022-06-10 00:00:00.0)
Αδιάκοπη αγωνιστική δράση για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα (2019-01-12 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της ΟΕΚΙΔΕ για τη μάχη των Συμβάσεων (2014-01-23 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι συνελεύσεις (2011-04-06 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Σύμβασης (2009-07-28 00:00:00.0)
Στη μάχη της απεργίας ο κλάδος των τροφίμων (2009-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ