Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Αγωνιστική παρέμβαση από τη Λαϊκή Επιτροπή

Με μαζική παρέμβαση χτες το πρωί στο Δήμο Περάματος, η Λαϊκή Επιτροπή που συγκροτήθηκε στο Πέραμα, με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συνεχίζει τη δράση της, προετοιμάζοντας την πανπεραματιώτικη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 14 Απρίλη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων της πόλης, που θα είναι και ο πρώτος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός της πάλης της.

Στη χτεσινή παρέμβαση της Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία της Ζώνης, μαζί με ανέργους τους κλάδου, αλλά και της πόλης, εκπρόσωποι μαζικών φορέων του Περάματος και εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, κατατέθηκε στον δήμαρχο Π. Ζουμπούλη (εκλεγμένος με το «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο της ΝΔ) το πλαίσιο πάλης, απαιτώντας η δημοτική αρχή να πάρει θέση και να τεθεί το θέμα - απαίτηση που έγινε δεκτή - στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μάρτη. Το πλαίσιο πάλης της Επιτροπής περιέχει άμεσα αιτήματα για την πραγματική προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων που δεν έχουν δουλειά και των οικογενειών τους και επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.200 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους της Ζώνης, πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά. Περιλαμβάνει αιτήματα για την προστασία του βιοτικού επιπέδου της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, αιτήματα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης και συνολικά της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας προς όφελος του λαού και συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Στον προγραμματισμό που έχει καθορίσει η Επιτροπή μέχρι την πανπεραματιώτικη συγκέντρωση στις 14 Απρίλη, οπότε και θα είναι ο πρώτος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός της δράσης της, προβλέπει, για αύριο Τετάρτη 30 Μάρτη, μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που γίνεται στον Πειραιά για την Υγεία και την Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ