Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Τη μείωση των ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε, χθες, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που ελέγχει τη χώρα, ενώ επανέλαβε ότι «θα αρθεί εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Επίσης, το Συμβούλιο υποστήριξε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ και η οικογένειά του παραμένουν στο Σαρμ ελ Σέικ και «τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα».

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Επίσκεψη στο Ιράκ, με πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο κυρίως επενδύσεις και την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών, καθώς η Τουρκία αναδεικνύεται στον «ήρωα» του μουσουλμανικού κόσμου, ενισχύοντας τη θέση της ως περιφερειακή δύναμη.

ΑΒΑΝΑ.-- Στην Κούβα έφθασε χτες ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της κουβανικής κυβέρνησης. Ο Κάρτερ αναμένεται να έχει επίσημη συνάντηση με τον Κουβανό Πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο, καθώς και με άλλους Κουβανούς αξιωματούχους.

ΜΙΛΑΝΟ.-- Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρουσιάστηκε χτες σε δικαστήριο του Μιλάνου για την έναρξη της δίκης «Mediatrade», όπου, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κατηγορείται πως υπερτιμολόγησε σκόπιμα τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω παράκτιων εταιρειών και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μέρος από τα δηλωθέντα ποσά, για τη δημιουργία και την τροφοδοσία «μαύρων ταμείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ