Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απαντούν στη συκοφαντία με κινητοποίηση

Δυναμική απάντηση καλούνται να δώσουν οι ναυτεργάτες με τη μαζική τους συμμετοχή στην αυριανή (Τετάρτη) συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην ΠΕΜΕΝ και την παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στο ΥΘΥΝΑΛ, στη νέα επιχείρηση συκοφαντίας, στην οποία επιδόθηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των ναυτεργατικών αγώνων, μέσω των προκλητικών δηλώσεων της υφυπουργού ΘΥΝΑΛ Ελ. Τσουρή, στις 17 Μάρτη, όπου ως αιτία για το θάνατο 55χρονου ασθενούς από το Αγαθονήσι, εμφανίζει την απεργία των ναυτεργατών στις 23 Φλεβάρη! Το αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουν ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, λόγω των δραματικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι στα στοιχειώδη όπως είναι οι παροχές Υγείας και η ακτοπλοϊκή σύνδεση, ο 55χρονος ασθενής τελικά πέθανε αβοήθητος στο νησί. Η υφυπουργός, διαβιβάζοντας στη Βουλή γραπτή απάντηση σε ερώτηση βουλευτών για το τραγικό περιστατικό, έφτασε να ισχυριστεί ότι για τον άδικο χαμό του 55χρονου ασθενούς έφταιγε η απεργία των ναυτεργατών.

Η δήλωση της Ελ. Τσουρή, με την οποία επιχειρεί, εκτός των άλλων, να καλλιεργήσει και τον κοινωνικό αυτοματισμό, αποτελεί συνέχεια του καθεστώτος της βίας και της τρομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των ναυτεργατών, εξακολουθώντας να διατηρεί στα καράβια το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, επειδή οι ναυτεργάτες διεκδικούν υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα και δεν υποκλίνονται στις αξιώσεις των εφοπλιστών.

Σε ανακοίνωση των 4 σωματείων και των Επιτροπών επισημαίνεται ότι η πολιτική της κυβέρνησης, των κομμάτων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την οποία υπηρετεί και η υφυπουργός ΘΥΝΑΛ, «είναι πολιτική που επιτίθεται στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στο δικαίωμα της απεργίας» και «έχει οδηγήσει στην απομόνωση των νησιών χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, δολοφονεί τους κατοίκους των νησιών». «Αντίθετα, συνεχίζει, με τους απεργιακούς αγώνες οι ναυτεργάτες, οι ταξικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αγωνίζονται για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σύγχρονες, φτηνές, απρόσκοπτες, Χειμώνα - Καλοκαίρι, με ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ - Κοινωνική Ασφάλιση - συνδικαλιστικά δικαιώματα)». «Αποτελεί μονόδρομο - υπογραμμίζουν - η συνέχιση του αγώνα με οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων, να δυναμώσει το ταξικό μέτωπο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, σε σύγκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ