Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Ανεργοι απεργοί πείνας διώκονται δικαστικά

Με την κατηγορία της καταπάτησης δημόσιου χώρου διώκεται το ζευγάρι των άνεργων στην Καβάλα που αποφάσισε να διεκδικήσει το δικαίωμα στην εργασία, προχωρώντας σε απεργία πείνας από τις 11 του Μάρτη. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος 60 χρόνων και η Φρειδερίκη Ντόκα 40 χρόνων, είναι μακροχρόνια άνεργοι, χρωστούν ενοίκια 7 μηνών και κινδυνεύουν με έξωση από το σπίτι τους. Διεκδικούν από το Δήμο και την κυβέρνηση να τους εξασφαλίσουν δουλειά.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της απεργίας πείνας, με εντολή εισαγγελέα απομακρύνθηκε η σκηνή που είχαν στήσει και συνελήφθησαν, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση φορέων του νομού. Την περασμένη βδομάδα, πάλι κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η αστυνομία συνέλαβε τον Λ. Παπαδόπουλο την ώρα που η σύντροφός του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Παραπέμφθηκαν και οι δύο με τη διαδικασία του αυτόφωρου, κατηγορούμενοι για καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Νοέμβρη του 2011. Οι δύο άνεργοι συνεχίζουν την απεργία πείνας και κοιμούνται στις κερκίδες του διαμορφωμένου ανοιχτού θεάτρου της πλατείας.

Σημειώνουμε ότι η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία στο νομό Καβάλας ξεπερνά το 20%, καθώς στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 16.000 άνεργοι.

Τη συμπαράστασή της στους δύο απεργούς πείνας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της σχολιάζει τη σπουδή εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών και σημειώνει: «Δε δείχνουν βέβαια την ίδια ετοιμότητα και τον ίδιο ζήλο και στην περίπτωση των εργοδοτών που απολύουν εργαζόμενους. Για άλλη μια φορά, δείχνουν το ταξικό τους πρόσωπο γι' αυτό ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση που θα πάρουν. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, το ίδιο και της δημοτικής αρχής που αποφεύγει 2 βδομάδες τώρα να πάρει θέση για τους δύο συμπολίτες μας.

Το ΠΑΜΕ, είναι και στο πλευρό όλων των ανέργων και εργαζομένων που αντιμετωπίζουν προβλήματα». Καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να μπουν στην οργανωμένη πάλη με το ταξικό κίνημα. Να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και μέτρα ανακούφισης των εργατικών λαϊκών οικογενειών από τις επιπτώσεις της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία που θα παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ