Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Μπλόκο» στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

«Οχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας», είπαν οι ταξικές δυνάμεις που μπλόκαραν χτες ιδιωτικά απορριμματοφόρα

MotionTeam

«Οχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας», είπαν οι ταξικές δυνάμεις που μπλόκαραν χτες ιδιωτικά απορριμματοφόρα
Δυναμική απάντηση στην επικίνδυνη πολιτική της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, που από την πρώτη ώρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της μεθοδεύει την παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες, έδωσαν χθες οι ταξικές δυνάμεις, μπλοκάροντας ιδιωτικά απορριμματοφόρα που βγήκαν στους δρόμους να μαζέψουν τα σκουπίδια που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης. Εδειξαν έτσι ότι η πολιτική και της νέας διοίκησης (Μπουτάρη ΠΑΣΟΚ), όπως και της προηγούμενης (Παπαγεωργόπουλου ΝΔ) θα βρει απέναντί της οργανωμένα τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης.

Χθες για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, με πρόσχημα την «προάσπιση της δημόσιας υγείας» από τα σκουπίδια που συσσωρεύθηκαν στους δρόμους με δική της ευθύνη, η διοίκηση του Δήμου ζήτησε τη «συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων». Τελικά, κινητοποίησε 5 ιδιωτικά απορριμματοφόρα. Η Διοίκηση αποδίδει το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών σε «μειωμένη παρουσία προσωπικού - νεοδιορισθέντων συμβασιούχων και μονίμων», συνεχίζοντας τη βρώμικη επίθεση που έχει εξαπολύσει στους εργαζόμενους κατηγορώντας τους ότι αρνούνται να εργαστούν.

Αποκρύπτει ότι στην υπηρεσία καθαριότητας από τους 1.100 εργαζόμενους οι 900 περίπου εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις. Μετά την απόλυση των συμβασιούχων, το τμήμα αποκομιδής ενισχύθηκε με μέρος απ' το εναπομείναν μόνιμο προσωπικό του τμήματος σαρώματος. Λόγω προβλημάτων των απορριμματοφόρων, οι εργαζόμενοι περίμεναν με τις ώρες για να βγουν για δουλειά. «Ο λόγος που δε μαζεύονται τα σκουπίδια είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά απορριμματοφόρα σε λειτουργία, η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού και άλλα προβλήματα, π.χ. έλλειψη πετρελαίου, με ευθύνη και της σημερινής διοίκησης», σημειώνει η ΔΑΣ εργαζομένων του δήμου.

«Η Διοίκηση του Δήμου, εδώ και καιρό, έχει "στήσει" ένα άσχημο παιχνίδι στη πλάτη των δημοτών με την υπόθεση της καθαριότητας. Αφού παρέδωσε την ανακύκλωση των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία στερώντας σημαντικά έσοδα από το Δήμο, τώρα ξεκινά και την παράδοση της αποκομιδής στους εργολάβους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαρακτηρίζει ως προβοκάτσια τα περί «μειωμένης παρουσίας των εργαζομένων στην καθαριότητα» και τονίζει ότι «ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι η πολιτική της νέας δημοτικής αρχής των επιχειρηματιών και των εργολάβων».

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικού και Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου και σημειώνει ότι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι οι πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, που στόχο έχουν την παράδοση του χρυσοφόρου τομέα της καθαριότητας στους ιδιώτες.

«Καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οργανωμένα να αντιδράσουν και να αγωνιστούν για δήμους με αποκλειστικά δημόσιο - κοινωνικό χαρακτήρα και δωρεάν υπηρεσίες. Να απαιτήσουν τη μείωση των δημοτικών τελών και σε μια πορεία την κατάργησή τους.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών μπορεί και πρέπει να λυθεί άμεσα με την ενίσχυση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ