Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ανεξάρτητη αρχή» προτείνει η ΑΔΕΔΥ

«Τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" μέσα από το σύστημα ΤΑΞΙS και την υποβολή και εξέταση των εντύπων από ανεξάρτητη αρχή», προτείνει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ σε ψήφισμά του, ύστερα από την αναταραχή που προκάλεσε στους δημόσιους υπάλληλους η απαίτηση της κυβέρνησης να καταθέτουν δήλωση «πόθεν έσχες» στις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ δεν απαντά στο ουσιώδες ερώτημα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, για το αν θα πρέπει να συμπληρώσουν ή όχι το σχετικό έγγραφο, που έχει σταλεί στις υπηρεσίες και εκκρεμεί η συμπλήρωσή του. Να σημειώσουμε ότι πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, π.χ., των καθηγητών και η Ομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, έχουν πάρει απόφαση να μην συμπληρώσουν τα στοιχεία, αφού αυτά καταγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις και στο έντυπο Ε9.

Η ΕΣΑΚ - Δημοσίου δεν ψήφισε την πρόταση. Ζητά να επιστραφούν άμεσα ως απαράδεκτα τα έντυπα και να δηλωθεί στις υπηρεσίες των δημοσίων υπαλλήλων ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται καταγραμμένα στις φορολογικές δηλώσεις τους στην Εφορία και στο έντυπο Ε9. Θεωρεί ότι η ενέργεια της κυβέρνησης στην ουσία στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, γιατί τους καθιστά υπόλογους, ζητώντας να δηλώσουν μισθούς και αποδοχές, ενώ από την άλλη πλευρά, συγκαλύπτει το μεγάλο κεφάλαιο.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση με βάση το Ν. 2683, άρθρο 28, καλεί τους δημόσιους υπάλληλους να δηλώσουν στις υπηρεσίες τους, σε σχετικά έντυπα, όχι μόνο τα περιουσιακά στοιχεία τους, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία των... κοντινών συγγενών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ