Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Προετοιμασία της 5ης Εκθεσης Εικαστικών Τεχνών

Το ΕΕΤΕ στηρίζει και τον αγώνα των εκτάκτων αρχαιολόγων

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) καλεί τα μέλη του την Παρασκευή (1/4), στις 6.30 μ.μ., στη μόνιμη πια στέγη του (Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια) για να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να ξεκινήσουν την προετοιμασία της 5ης Εκθεσης Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με τίτλο «Ανθρωποι - Χρώμα + Σίδερο».

«Αν και Πρωταπριλιά, ναι, δεν είναι ψέμα», τονίζει η ανακοίνωση - πρόσκληση του ΕΕΤΕ, «ξεκινάμε να προετοιμάσουμε την 5η έκθεση» και εξηγεί το γιατί:

«Ολοι ζούμε τις χειρότερες μέρες. Η ζωή όλων, καλλιτεχνών και εργαζόμενων, βρίσκεται στη διά βίου εκμετάλλευση. Ανεργία και εξαθλίωση είναι καθημερινά σε ημερήσια διάταξη. Ο,τι συμβαίνει γύρω μας, συμβαίνει στη βάρδιά μας. Συμβαίνει σήμερα και απαντάμε σήμερα. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και εμείς με την τέχνη μας, διαμορφώνουμε άλλα πρότυπα ζωής. Συνάδελφε, η παρουσία σου, οι προτάσεις σου συμβάλλουν στο να πάμε ακόμη ένα βήμα μπροστά. Να είσαι εκεί».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Μαριάννα Τσαγκάρη 6945.500.350, Εύα Μελά 6979.600.811, Χαραλάμπος Δαραδήμος 6947.808.996, Τάκης Βαρελάς 6972.250.532, Δημήτρης Βάρβογλης 6937.749.142, Ουρανία Βολονάκη 6948.404.486, Στράτος Φράγκος 6948.876.254.

  • Σε άλλη ανακοίνωση του ΕΕΤΕ δηλώνεται η συμπαράστασή του στον αγώνα των εκτάκτων αρχαιολόγων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

«Το ΕΕΤΕ συμφωνεί με το αίτημα για άρση του αντεργατικού 24μηνου του ΠΔ "Παυλόπουλου", πέραν του οποίου ο εργαζόμενος απολύεται χωρίς δικαίωμα επιστροφής στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς και με τις θέσεις των εκτάκτων αρχαιολόγων για την αντιδραστική και επικίνδυνη για την πολιτιστική κληρονομιά πολιτική του αστικού κράτους στον πολιτισμό (εμπορευματοποίηση, υποτίμηση του αρχαιολογικού έργου χάριν των εργολάβων κλπ). Το ΕΕΤΕ, μαζί με τους αρχαιολόγους, λέει: ΟΧΙ άλλες "παραχωρήσεις" στο βωμό του κέρδους τους! Να προστατευτούν τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! Αγώνας ενάντια στις αντιλήψεις που απαιτούν οικονομική ανταποδοτικότητα των μνημείων, των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, για να τους αναγνωριστεί δικαίωμα ύπαρξης!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ