Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τον ΟΕΚ

Νέα παρέμβαση χτες. Συνεχίζεται η δράση της Ομοσπονδίας, με σύνθημα «Κατοικία δικαίωμα, όχι εμπόρευμα»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στο υπουργείο Εργασίας, για την κατάσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), όπου και είχε συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου. Εκεί, για μια ακόμη φορά, διαπιστώθηκε η άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα του ΟΕΚ.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα όλο το τελευταίο διάστημα για τη λαϊκή κατοικία, με αιχμή το ζήτημα του ΟΕΚ. Ο Οργανισμός, βρίσκεται, το τελευταίο διάστημα, υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της διαρκούς απαξίωσης. Τα προγράμματα έχουν παγώσει, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως περιορίζουν δραστικά τους δικαιούχους ακόμη και για το πενιχρό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου. Την προηγούμενη βδομάδα, η Ομοσπονδία είχε πραγματοποιήσει μαζική παράσταση στο ΙΚΑ, απαιτώντας την καταβολή των οφειλών προς τον ΟΕΚ, που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ χτες με μια ακόμη παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Χαρακτηριστικά της πολιτικής, που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση, είναι τα όσα δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Πάσουλας: «Ο υφυπουργός στην ίδια γραμμή επιμένει ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Οι όποιες προσπάθειες εξεύρεσης χρημάτων κατά την άποψή μας είναι σε λαθεμένη κατεύθυνση. Και αυτό γιατί δεν παίρνουν την πολιτική απόφαση να δώσει το ΙΚΑ τα 2 δισ. που χρωστάει στον Οργανισμό. Γι' αυτό το λόγο και τα προγράμματα μένουν παγωμένα».

Η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πάλη για λαϊκή κατοικία, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης. Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία διοίκηση της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε η ένταση της πάλης για τον ΟΕΚ στην κατεύθυνση της συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από το ζήτημα της κατοικίας, στη λογική: «Κατοικία δικαίωμα, όχι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ