Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλήρωσαν χρυσό το εισιτήριο

Χαρακτηριστικό δείγμα της ασύδοτης δράσης που έχει εξασφαλίσει η αντιλαϊκή πολιτική στους εφοπλιστές και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες τους, αποτελούν τα όσα αντιμετώπισαν επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν την περασμένη Παρασκευή, 25 Μάρτη, με το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» της HSW (δηλαδή του Γ. Βαρδινογιάννη). Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο Α' Λιμεναρχείο Πειραιά (γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας) και μαρτυρίες επιβατών στον «Ριζοσπάστη», η εταιρεία, εμφανίζοντας ως πρόσχημα ότι έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια για την οικονομική θέση, ανάγκασε επιβάτες να αγοράσουν εισιτήριο διακεκριμένης θέσης, καταβάλλοντας έως και 90 ευρώ! Οι επιβάτες κατήγγειλαν ότι διαπίστωσαν πως τελικά υπήρχαν εισιτήρια οικονομικής θέσης.

Δηλαδή, δε φτάνει που ένα απλό ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Ικαρία έχει φτάσει να κοστίζει 46,50 ευρώ και για Σάμο 55,50 ευρώ, τιμές που ήδη είναι απαγορευτικές για την εργατική, λαϊκή οικογένεια, αλλά έρχεται από πάνω η εταιρεία και προσπαθεί να πάρει ό,τι έχει απομείνει από το ήδη λεηλατημένο, πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, για ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι.

Την ίδια ώρα που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες χαρατσώνουν τους επιβάτες, ξεζουμίζουν τους ναυτεργάτες επιβάλλοντας άγρια εκμετάλλευση - ενώ απαιτούν να εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός 3577/92 της ΕΕ, δηλαδή να αφανιστεί από τα πλοία ο ναυτεργάτης με συγκροτημένα δικαιώματα - και ακινητοποιούν τα πλοία όποτε θέλουν αφήνοντας νησιά στο έλεος όπως το Αγαθονήσι, έρχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να τους επιβραβεύσει από πάνω αυξάνοντας τα ποσά των επιδοτήσεων, δηλαδή το ζεστό χρήμα που παίρνουν με τη μέθοδο των δήθεν «άγονων γραμμών». Ετσι, από 92 εκατομμύρια ευρώ που είχαν αρχικά προϋπολογισθεί να καταβληθούν στους εφοπλιστές ως επιδότηση για το 2011, με απόφαση του ΥΘΥΝΑΛ, οι επιδοτήσεις θα φτάσουν τα 126 εκατομμύρια ευρώ και έπεται συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ