Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Φουντώνει η λαϊκή αγανάκτηση

Φουντώνει η λαϊκή αγανάκτηση και οργή για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων και της αμερικανοΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής που σπέρνει το θάνατο σε όλα τα Βαλκάνια. Σε σχετικά ψηφίσματά τους ο Σύλλογος Φοιτητών Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, η ΕΛΜΕ Κοζάνης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σμύρνης και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καταδικάζουν την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, απαιτώντας συγχρόνως να μην ξαναβρεθεί από δω και πέρα Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Μαθηματικού σε σχετικό ψήφισμά του τονίζει ότι κάθε ώρα που περνάει γίνονται γνωστά στοιχεία για τον πόλεμο που δεν έληξε μετά τις 78 μέρες των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, αφού «οι "ανθρωπιστικές" ραδιενεργείς βόμβες των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, συνεχίζουν να σκορπίζουν τον καρκίνο, να μολύνουν και το γιουγκοσλαβικό λαό και τους στρατιώτες και αξιωματικούς που βρίσκονται στο Κόσσοβο και τους φοιτητές που σπουδάζουν στη γειτονική μας χώρα». Επισημαίνει δε ότι επιλέγει να αγωνιστεί για τη φιλία και τη συνεργασία των λαών και επίσης δηλώνει ότι ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης του Ν. Ηρακλείου και συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στις 7 το απόγευμα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Σμύρνης απευθύνει κάλεσμα τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και τα κόμματα να πάρουν πρωτοβουλία για να διοργανωθεί άμεσα ένα πανεργατικό συλλαλητήριο. Σε ψήφισμά του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη με τους Δυτικούς συμμάχους της για το έγκλημα που συντελείται στα Βαλκάνια και ότι «έστειλαν στρατό στην "ειρηνευτική δύναμη". Διευκόλυναν το ΝΑΤΟ να περάσει χρησιμοποιώντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τώρα, υποκριτικά, προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο».

Την αλληλεγγύη της στον πολύπαθο λαό της Γιουγκοσλαβίας εκφράζει με ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Κοζάνης και καλεί τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και την τοπική κοινωνία να αντισταθούν και να αντιδράσουν στη διαμόρφωση της νέας τάξης πραγμάτων.

Το ΔΣ της Ενωσης Γονέων Περιστερίου σε ψήφισμά του επισημαίνει ότι αρνείται «τη μετατροπή των στρατιωτών μας, των φοιτητών μας σε πειραματόζωα μέχρι κατά τους "αρμόδιους" να αποδειχθεί ή όχι η σχέση της ασθένειας με τους βομβαρδισμούς». Καλεί δε την κυβέρνηση να φέρει πίσω τώρα και για πάντα τους στρατιώτες μας από την περιοχή, το ίδιο να κάνει και για τους Ελληνες φοιτητές, τερματίζοντας την αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ