Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αναδείξτε στο σωματείο εργάτες αγωνιστές

Μαζική συμμετοχή στη χτεσινή συνέλευση, ενόψει των εκλογών στις 13 και 14 Απρίλη

Το αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ ήχησε χτες το πρωί μέσα στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θέτοντας απέναντι σε σοβαρές και μεγάλες ευθύνες τους εργαζόμενους που έδωσαν σύσσωμοι το «παρών» στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, που θα διεξάγει τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο τους στις 13 και 14 Απρίλη. (Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών της συνέλευσης για απολογισμό και Εφορευτική θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες).

Οι εργαζόμενοι, με όπλο την πείρα και τη δύναμή τους, καλούνται να κάνουν επιτέλους το βήμα και να αναδείξουν στο τιμόνι του Σωματείου εργάτες αγωνιστές, πρωτοπόρους στην οργάνωση της πάλης. Να μετατρέψουν την «ΤΡΙΑΙΝΑ» σε ικανό οργανωτή των αγώνων για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για να γλιτώσει το ναυπηγείο από τη διάλυση που το έχουν καταδικάσει η αντιλαϊκή πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, ο εργοδοτικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Αυτή τη στιγμή, το εμπορικό ναυπηγοεπισκευαστικό τμήμα δηλαδή η «καρδιά» του ναυπηγείου είναι κλειστό με συναπόφαση ΕΕ και κυβέρνησης, δίνοντας συντριπτικό χτύπημα συνολικά στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Το ναυπηγείο «ζει» μόνο από τις παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού, την προίκα δηλαδή που πήραν στα αραβογερμανικά συμφέροντα (ADM, HDW) για να λυμαίνονται το ναυπηγείο. Οι 160 εργαζόμενοι του τμήματος τροχαίου υλικού είναι δύο χρόνια απλήρωτοι.

Στη διάρκεια της συνέλευσης στα πλαίσια των άθλιων «παιχνιδιών» σε βάρος των εργαζομένων που παίζει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, υπέρ της εργοδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής, ήταν αξιοσημείωτο ότι ένα μέρος της ΠΑΣΚΕ που εμφανίζεται να εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους του τμήματος των τρένων, με την ονομασία «Νέο Κύμα Αλλαγής» (ΝΚΑ) έδειξε να συμφωνεί με την πρόταση που παρουσίασε η ΔΑΚΕ, στη συνέλευση, «για ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς παρατάξεις» στις επικείμενες εκλογές.

Ενώ ήταν έκδηλη η οργή των εργαζομένων όταν είδαν τους εκπροσώπους των ΠΑΣΚΕ και «ΝΚΑ» να βγάζουν μέσα από κοκορομαχίες ο ένας στη φόρα τα «άπλυτα» του άλλου, για τις συνδιαλλαγές τους με κυβέρνηση, εργοδότες.

Ο Θ. Κούτρας εκπρόσωπος της αγωνιστικής παράταξης Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων ενταγμένη στη δύναμη του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε τη διαλυτική πολιτική σε βάρος των ναυπηγείων, που είναι μέρος της αντιλαϊκής λαίλαπας, και τα επαίσχυντα «έργα» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά την ΕΕΝΣ, τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, γιατί μόνο έτσι μπορεί να οργανωθεί ο αγώνας για να μην κλείσει κανένα ναυπηγείο, να μη γίνει καμία απόλυση, «να περάσουν τα ναυπηγεία σε ενιαίο φορέα και κρατική ιδιοκτησία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ