Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΑΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Η καλή του κατάσταση το μετατρέπει σε «μαγαζί»

Συζήτηση με τον προεδρεύοντα του νέου ΔΣ του Αθλητικού Κέντρου, κ. Παπαδημητρίου

Στη Γλυφάδα βρίσκεται ένα από τα πιο αξιόλογα αθλητικά κέντρα που διαθέτει το λεκανοπέδιο της Αττικής. Αποτελείται από μια κλειστή αίθουσα για μπάσκετ και βόλεϊ, κλειστό κολυμβητήριο, γήπεδα τένις και παγοδρομίου. Διαθέτει επίσης και μεγάλο πάρκινγκ. Η συντήρηση αυτού του χώρου μέχρι χτες κόστιζε 850.000 ευρώ το χρόνο. Με επιχορήγηση της ΓΓΑ. Μετά την κατάθεση του νέου αθλητικού προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει μείωση έως και 50% των επιχορηγήσεων για τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, η νεοδιορισθείσα διοίκηση θα πρέπει να τα βολέψει με 350.000 ευρώ το χρόνο, κάτι που είναι εντελώς αδύνατον. Ετσι, η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Αθλητικό Κέντρο δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή του σε μαγαζί. Και μπορεί αυτό να φαντάζει σαν λύση για την επιβίωσή του, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι πλέον οι γονείς θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου τα παιδιά τους να συνεχίσουν να αθλούνται.

Σε σχετική ερώτησή μας προς τον προεδρεύοντα του νέου ΔΣ, αντιδήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπαδημητρίου, από πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη.

«Εάν το Κέντρο δεν δουλέψει με ιδιωτικοοικονομικούς όρους, δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης».

Εχουμε, λοιπόν, τη μετατροπή του Αθλητικού Κέντρου σε επιχείρηση. 'Η το κλείνουμε ή το μετατρέπουμε σε μαγαζί. Εν τω μεταξύ τα δεκάδες αθλητικά σωματεία, οι εκατοντάδες αθλούμενοι και τα αιώνια θύματα οι γονείς, γιατί αυτοί τελικά θα πληρώσουν το μάρμαρο, τρέχουν και δε φτάνουν.

-- Κ. πρόεδρε, ποια αθλήματα εξυπηρετεί το Κέντρο;

«Στην κλειστή αίθουσα έχει έδρα το βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού και ο Ικαρος στο μπάσκετ. Πληρώνουν 25.000 ευρώ το χρόνο. Τους τα παρέχουμε όλα (ζεστά νερά, φωτισμό, καθαριότητα κ.λπ.). Επίσης χρησιμοποιείται και από μικρότερες ομάδες, όπως Ευριάλη, Τερψιθέα, Αρης Βούλας κλπ., έχουν έδρα και προπονήσεις. Τα μικρά σωματεία δεν πληρώνουν, από εδώ και πέρα - όπως καταλαβαίνετε - θα πληρώνουν όλοι».

-- Υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό;

«Πράγματι. Αυτή τη στιγμή έχουμε 12 άτομα, όταν, βάσει του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, χρειαζόμαστε 28 άτομα. Πάλι καλά που τα βγάζουμε πέρα. Φέτος μας πληροφόρησαν ότι η επιχορήγηση της ΓΓΑ δε θα ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ το χρόνο. Αυτά τα χρήματα δε φτάνουν ούτε για την πληρωμή του προσωπικού. Θα πρέπει, λοιπόν, ή να το κλείσουμε ή όλοι να πληρώνουν. Τα τζάμπα, τέλος. Για να ζεσταθεί το νερό του κολυμβητηρίου χρειαζόμαστε 80.000 ευρώ. Από πού θα βγάλω αυτά τα λεφτά, αν δεν πληρώσουν τα σωματεία;».

Πάλι ο γονιός θα πληρώσει

-- Σχετικά με το προσωπικό, πώς θα διατηρηθεί αυτό το Κέντρο με 12 άτομα;

«Σκεπτόμαστε διάφορες λύσεις, π.χ. θα φέρνουμε συνεργεία με συμβάσεις: Καθαριότητας κ.λπ. Για να λειτουργήσει αυτό το Κέντρο, χρειαζόμαστε γύρω στις 850.000 ευρώ το χρόνο. Εχουμε 500.000 ευρώ έξοδα και 350.000 ευρώ έξοδα προσωπικού».

-- Η πολιτεία θα σας δίνει 350.000 ευρώ το χρόνο, τα υπόλοιπα από τους γονείς;

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, ή θα το κάνουμε επιχείρηση ή θα το κλείσουμε. Γι' αυτό ο δήμος δε δέχτηκε να το αναλάβει. Θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος. Και να πω κάτι ακόμα: Οι αθλητικοί παράγοντες είναι ήρωες, γιατί καταθέτουν χρόνο και χρήμα. Θα πρέπει, λοιπόν, να εφαρμόσουμε μια πολιτική χωρίς να "γδάρουμε" τον κόσμο».

-- Τελικά, ο γονιός θα τα πληρώσει πάλι.

«Αλλη λύση δεν υπάρχει. Δεν θέλουμε κέρδη, τα έξοδα θέλουμε να βγάλουμε και να μην κλείσει το Κέντρο».

-- Το ζήτημα, κ. πρόεδρε, είναι να μην πληρώνει μόνο ο λαός, ο οποίος δεν έχει και καμιά ευθύνη για ό,τι συμβαίνει.

«Δεν βλέπετε; Συνεχώς ζητάνε θυσίες από τον κόσμο».


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ