Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ημερίδα για την αντισεισμική προστασία

Την Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Γκάζι

Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
Ημερίδα με θέμα «Αντισεισμική προστασία των κατασκευών και έργα κάλυψης των λαϊκών στρωμάτων» πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στον Πολυχώρο στο Γκάζι στο κτίριο Δ12 στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος». Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει την αναγκαιότητα της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας όχι μόνο ως γενική αρχή, αλλά ως ένα θέμα που αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα και που πρέπει να μετατραπεί σε ζήτημα διεκδίκησης και δράσης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα σημειώνονται στην πρόσκληση: «Ζούμε στην πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης. Ο πρόσφατος σεισμός στην Ιαπωνία ήρθε να μας υπενθυμίσει με τον πιο οξυμένο τρόπο το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης των κατασκευών. Μεγάλος αριθμός κτιρίων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, κατοικίες, χώροι συνάθροισης κοινού και εργασιακοί χώροι, βρίσκονται εκτός των αντισεισμικών προδιαγραφών ασφαλείας. Οξύτατο είναι και το πρόβλημα της έλλειψης ελεύθερων χώρων και της ελλιπούς ετοιμότητας αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών».

Και σημειώνεται: «Η ασφάλεια του λαού θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Πρόκειται για ένα πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι, οι γονείς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αξίζει να συστρατευθούν σε αγωνιστική προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες, όπου η δημιουργία ενός ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα κατασκευών θα διασφαλίζει επαρκείς και ασφαλείς κατασκευές για το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ