Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Σε εξέλιξη 10ήμερη απεργία των εργαζομένων

Νόμιμη κρίθηκε χτες από το δικαστήριο η απεργία

Σε 10ήμερη απεργία προχώρησαν από την περασμένη Κυριακή οι εργαζόμενοι σε όλο τον όμιλο των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) ενάντια στις αξιώσεις της εργοδοσίας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με μειώσεις αποδοχών που φτάνουν και το 40% και κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ταυτόχρονα διεκδικούν τη στελέχωση με προσωπικό των μονάδων για ασφαλή λειτουργία των διυλιστηρίων.

Η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση, που έχει αποφασιστεί μέσα από το Γενικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου, ξεκίνησε παρά την προσπάθεια ποινικοποίησής της από την εργοδοσία, καθώς χτες το μεσημέρι το δικαστήριο στο οποίο τους έσυρε έκρινε νόμιμη την απεργία, απορρίπτοντας το αίτημα να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική.

Ετσι η 10ήμερη απεργία, που ξεκίνησε με πρώτο στάδιο το μπλοκάρισμα του εφοδιασμού με καύσιμα των βυτίων, συνεχίζεται από σήμερα με τμηματικό κλείσιμο μονάδων καθώς λόγω της ιδιαιτερότητας των διυλιστηρίων απαιτείται τουλάχιστον μία εβδομάδα για να σταματήσει πλήρως η παραγωγική λειτουργία.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον όμιλο των ΕΛΠΕ έχουν καλέσει τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις. Μέσα από συγκεντρώσεις, αλλά και στις Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς έχουν επισημάνει την ανάγκη κοινής δράσης όλων των εργαζομένων του ομίλου ανεξάρτητα από σχέση εργασίας (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολάβοι), αλλά και ενιαίας δράσης γενικότερα στο χώρο της Ενέργειας. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία του σωματείου, αλλά και της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αυταπάτες στους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι δε θα αγγίξουν τους ίδιους, εδώ και καιρό έχουν επισημάνει ότι η επίθεση της εργοδοσίας είναι ευρύτερη και δεν εξαιρεί κανέναν. Και στα πλαίσια αυτά έχουν σημειώσει ότι για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας τους δεν πρέπει να είναι ξεκομμένος από αυτόν της υπόλοιπης εργατικής τάξης ώστε να υπάρχει ενιαία απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί από κυβέρνηση - εργοδότες - ΕΕ και ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ