Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η εκδήλωση στη μνήμη του Τάκη Τσιόγκα

Σήμερα Τρίτη, πραγματοποιείται η εκδήλωση στη μνήμη του Τάκη Τσιόγκα, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, από το θάνατό του. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα «Τάκη Τσιόγκα» του ΕΚΛ.

Ο Τάκης Τσιόγκας, που διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚΛ επί 11 χρόνια, από το 1999 μέχρι το τέλος της ζωής του, υπήρξε υπόδειγμα αδιάλλακτου και αφοσιωμένου υπερασπιστή των συμφερόντων της εργατικής τάξης και γνήσιο τέκνο της.

Ως συνδικαλιστής, από τις θέσεις της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της Λάρισας, ως μέλος της ΚΕ και ως βουλευτής του ΚΚΕ, ως λαϊκός αγωνιστής, δεν έλειψε από κανέναν λαϊκό αγώνα, από καμιά ταξική μάχη. Ετσι τίμησε την τάξη του, την εργατική τάξη, αλλά τιμήθηκε και απ' αυτήν.

Με την πρωτοπόρα δράση του, με την καθημερινή αγωνιστική στάση του έγινε πρότυπο αγωνιστή που υπηρετούσε και καταξίωνε τα οράματα, τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης, τα ιδανικά και τα οράματα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ