Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταθέσεις γονιών των κατηγορουμένων

Με την κατάθεση πατέρα κατηγορούμενου που βρίσκεται προφυλακισμένος και δε μετέχει στη διαδικασία συνεχίστηκε, χτες, η δίκη στον Κορυδαλλό για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Το σπίτι στο Χαλάνδρι που έκανε την έρευνα η Αντιτρομοκρατική είναι το πατρικό του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου είπε στο δικαστήριο πως είναι εκδικητικό από την πλευρά της Δικαιοσύνης το ότι, «μετά από 18 μήνες, ονομάζουν τον γιο μου αρχηγό της οργάνωσης και του αποδίδουν την ηθική αυτουργία για πράξεις που έχουν γίνει ενώ ήταν στη φυλακή, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «υπάρχουν όρια, να δικαστούν για ό,τι έπραξαν μέχρι εκεί. Αυτό είναι μια κατάσταση που οδηγεί αλλού τα πράγματα...».

Να σημειωθεί ότι όταν η πρόεδρος τον ρώτησε «τι είναι τρομοκράτης», όλοι οι συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι είναι ερώτηση κρίσεως και δεν πρέπει να γίνεται στον πατέρα κατηγορούμενου. Επιπρόσθετα, ο μάρτυρας, λόγω της ιδιότητας του χημικού μηχανικού, είπε για τις εκρήξεις στα σπίτια των Π. Χηνοφώτη και Γερ. Αρσένη, ότι η μη τυποποιημένη πυρίτιδα, δηλαδή το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε, είναι το ασθενέστερο υλικό από άποψη θερμοδυναμικής ενέργειας, αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλεί ωστικό κύμα και δεν ενέχει κίνδυνο για ανθρώπινη ζωή. Επικαλέστηκε άλλωστε και τις καταθέσεις των δύο πρώην υπουργών.

Νωρίτερα, είχε καταθέσει και η μητέρα προφυλακισμένου κατηγορούμενου που δε μετέχει στη διαδικασία. Ο συγκεκριμένος φέρεται να αγόρασε δύο χύτρες από πολυκατάστημα και έχει καταγραφεί από τις κάμερες. Η μητέρα του παρέδωσε στο δικαστήριο έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι οι δυο κατσαρόλες είναι διαφορετικών λίτρων και διαμέτρων από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στις τρεις επίμαχες επιθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται οι νεαροί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ