Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γηροκομείο Αθηνών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησαν την Κυριακή η σωματειακή επιτροπή του Γηροκομείου, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, εργαζόμενοι και απολυμένοι. Κατήγγειλαν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εφτά μήνες (απ' τον περασμένο Σεπτέμβρη) και έχουν γίνει περισσότερες από 20 απολύσεις το τελευταίο διάστημα. Ακόμα, την τρομοκράτηση του προσωπικού απ' τη διοίκηση και τις προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά και ότι μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των ηλικιωμένων που φιλοξενεί το Γηροκομείο (απ' τις οκτώ πτέρυγες που λειτουργούσαν, έχουν κλείσει ήδη οι τρεις).

Απαίτησαν - όπως έγραφε και το πανό που ξεδίπλωσαν στο Γηροκομείο - την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι στις παράνομες περικοπές επιδομάτων, άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, να ενταχθεί το Γηροκομείο στο κράτος.

Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των μελών της Ελεήμονος Εταιρείας, που διοικεί το Γηροκομείο. Οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι του Σωματείου κατέθεσαν αίτημα να παραβρεθούν και να μιλήσουν στη Γενική Συνέλευση, αλλά η διοίκηση το αρνήθηκε. Τελικά, στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να επιβληθεί η εκ περιτροπής απασχόληση του προσωπικού με ανάλογη μείωση των αποδοχών του. Οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές κατήγγειλαν τις αντεργατικές αποφάσεις της διοίκησης, παρέμειναν για ώρα στο Γηροκομείο μοιράζοντας ανακοινώσεις και ενημερώνοντας τους ηλικιωμένους και συγγενείς τους.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου τονίζεται ότι η διοίκηση, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, θέλει να ισοπεδώσει κατακτήσεις και δικαιώματα. «Το Γηροκομείο ως υπηρεσία Πρόνοιας δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο "φιλανθρωπίας". Μόνο μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται με πλήρη και εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα μπορούν να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ποιοτική φροντίδα οι ηλικιωμένοι», επισημαίνει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ