Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανοδος της «Πανεπιστημονικής» σε Τοπογράφους και ΕΕΤΕΜ

Ανοδο σε ψήφους και σε ποσοστό σημειώνουν οι δυνάμεις της «Πανεπιστημονικής» τόσο στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων - Τοπογράφων (ΠΣΔΑΤΜ) όσο και στην Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).

Συγκεκριμένα, στο Σύλλογο Τοπογράφων, οι δυνάμεις της «Πανεπιστημονικής» σημείωσαν, στο σύνολο της χώρας, σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό καταγράφοντας ποσοστό 7,89% σε σχέση με 5% το 2008. Η ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) κατέγραψε ποσοστό 47,8%, η «Νέα Χάραξη» (ΝΔ) 26,3%, το «Δημοκρατικό Κίνημα» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) 6%, η «Συσπείρωση» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 5,5% και η συντεχνιακή παράταξη «Αλληλεγγύη» 6,4%.

Στην ΕΕΤΕΜ, με την καταμέτρηση στην υπόλοιπη επικράτεια να συνεχίζεται, οι δυνάμεις της «Πανεπιστημονικής» έλαβαν στην Αθήνα 142 ψήφους και ποσοστό 24,7%, σε σχέση με 112 ψήφους και ποσοστό 16,4% το 2008.

Σε ανακοίνωσή της η «Πανεπιστημονική» στην ΕΕΤΕΜ χαιρετίζει τους φίλους της, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους πτυχιούχους μηχανικούς. «Το εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύει την "Πανεπιστημονική" ως τον άλλο πόλο, τον πόλο αντίστασης και αντεπίθεσης, μέσα και έξω από το ΔΣ, και μας επιτρέπει να δώσουμε τον αγώνα απέναντι στην άρχουσα τάξη και την ΕΕ με καλύτερους όρους».

Αντίστοιχα η «Πανεπιστημονική» Τοπογράφων, τονίζει, μεταξύ άλλων: «Στον ΠΣΔΑΤΜ, οι μηχανισμοί του κυβερνητικού συνδικαλισμού αξιοποιήθηκαν ποικιλότροπα, προκειμένου να εγκλωβιστεί η αγανάκτηση των εργαζόμενων συναδέλφων σε συντεχνιακές αντιπαραθέσεις, που δε θίγουν την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Η ενίσχυση της "Πανεπιστημονικής" μάς επιτρέπει να αντιπαρατεθούμε και σε τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ