Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φοροεπέλαση

Σε φοροληστεία των δημοτών επιδίδεται η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας - πρόσκειται στη ΝΔ - επιβάλλοντας τεράστιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και νέα «χαράτσια» και, μάλιστα, σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα υφίσταται δραματική συρρίκνωση, η οικονομική ανέχεια παίρνει διαστάσεις και η φτώχεια απλώνεται στην πόλη και την ύπαιθρο του νέου «Καλλικρατικού» δήμου.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τις αυξήσεις θα συζητηθούν, σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας. Την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, έξω από το δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία καλούν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ.

Οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας για τις κατοικίες ξεκινούν από 33% στην πόλη της Καρδίτσας και φτάνουν στο 119% σε κοινότητες του δήμου, ενώ για τα καταστήματα στις κοινότητες φτάνουν στο 212%.

Κατακόρυφη είναι η αύξηση στο πάγιο του τέλους ύδρευσης για τους κατοίκους των πρώην «Καποδιστριακών» δήμων Μητρόπολης (233%), Καλλιφωνίου (200%), Ιτάμου (50%), Κάμπου (25%).

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας έχει αποφασίσει - με την ψήφο όλων των παρατάξεων εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - την επιβολή τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και στους κατοίκους των πρώην «Καποδιστριακών» δήμων που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν και το οποίο θα είναι 0,025% επί της αξίας του ακινήτου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενόψει της σημερινής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, ανάμεσα στ' άλλα αναφέρουν: «Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Καρδίτσας, παραβλέποντας την αφαίμαξη που υφίσταται το εισόδημα των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών από τα κυβερνητικά μέτρα και την εφαρμογή του Μνημονίου, εισηγείται λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Προϋπολογισμού για το 2011 να επιβάλλει φορο-ληστεία των δημοτών με αυξήσεις τελών που δεν έχουν προηγούμενο σε ποσά και ποσοστά».

Την επιβολή νέων χαρατσιών καταγγέλλει και η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους εργαζόμενους της πόλης, τις γυναίκες και όλους όσοι θίγονται από μια τέτοια απόφαση σήμερα Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ