Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ελπίδες για «αναγέννηση» καρδιάς με βλαστοκύτταρα φαίνεται πως επιχειρούν να πετύχουν για πρώτη φορά στο εργαστήριο Αμερικανοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα των ΗΠΑ. Οπως έγινε γνωστό, οι επιστήμονες αφαίρεσαν την καρδιά από δότη, την απογύμνωσαν σχεδόν από τα περισσότερα κύτταρά της αφήνοντας στη θέση τους το σκληρό πρωτεϊνικό «σκελετό» του οργάνου και την εμπότισαν ακολούθως με καινούργια βλαστοκύτταρα, ώστε να της προσδώσουν τη γνώριμη μορφή και λειτουργικότητα. Απώτερος σκοπός του εγχειρήματος των Αμερικανών ερευνητών είναι η «αναγέννηση» καρδιών από βλαστοκύτταρα ζώντων ασθενών, εφόσον βεβαίως το συγκεκριμένο πείραμα πετύχει και οδηγήσει σε ένα παλλόμενο και πλήρως λειτουργικό όργανο.

MΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ο Σομαλός πρωθυπουργός κάλεσε τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να μεταφέρουν τα γραφεία τους στην πρωτεύουσα της χώρας του, Μογκαντίσου, εντός 90 ημερών, υποστηρίζοντας ότι δε βοηθούν τη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα διατηρώντας την έδρα τους στη γειτονική Κένυα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η σύζυγος του καταζητούμενου Σερβοβόσνιου ε.α. στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς δήλωσε χτες ότι ο πρώην αξιωματούχος είναι νεκρός γιατί έχει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του από το 2001.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Στους 32 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών επιβατών αεροσκάφους του ΟΗΕ που συνετρίβη προχτές το απόγευμα ενώ επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της ΛΔ Κονγκό, Κινσάσα. Μόνον ένας κατάφερε να επιβιώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ