Πέμπτη 7 Απρίλη 2011 - Κυριακή 10 Απρίλη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» - KAT
Ασθενείς και εργαζόμενοι «πληρώνουν» τις περικοπές

Κινητοποιήσεις χτες συνδικάτων και φορέων

Αμεσες λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ απαίτησαν με κινητοποιήσεις χτες το πρωί εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων και μαζικοί φορείς.

Στον «Ευαγγελισμό» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα. Απαίτησαν καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών που οφείλονται στο προσωπικό από το Δεκέμβρη και των εφημεριών στους γιατρούς, κατήγγειλαν ότι το νοσοκομείο «πνίγεται» από ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού εξαιτίας των περικοπών στην Υγεία. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ηλίας Σιώρας, υπογράμμισε ότι με τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο Υγείας των λαϊκών στρωμάτων και θα αυξηθούν δραματικά οι πληρωμές των ασθενών. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και ασθενής, που ευχαρίστησε το προσωπικό για τις προσπάθειές του και κατήγγειλε τις ελλείψεις του νοσοκομείου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο και παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή. Επίσης, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία του εργολαβικού συνεργείου καθαριότητας «ΑΡΙΑΔΝΗ» για τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης.

Στο ΚΑΤ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων Αμαρουσίου, οι Σύλλογοι Προοδευτικών Γυναικών Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεύκης, Μελισσίων (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Κατήγγειλαν ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη προσωπικού, ελλείψεις υλικών και ειδών πρώτης ανάγκης για τη νοσηλεία των ασθενών, την ασφάλεια του προσωπικού, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί νυχτερινά, εξαιρέσιμα κλπ.

Δεν τον χειρουργούσαν γιατί δεν είχε να πληρώσει!

Αλλοδαπός ανασφάλιστος μετανάστης 72 ετών, που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, κινδύνεψε να μη χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» γιατί δεν είχε να πληρώσει. Ο 72χρονος εισήχθη στο Νοσοκομείο στις 30 του Μάρτη. Χτες, επρόκειτο να χειρουργηθεί, ωστόσο λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, δόθηκε εντολή από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου το χειρουργείο να μην προχωρήσει αν δεν έχει να πληρώσει ο ασθενής. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να προκαταβάλει η γυναίκα του ασθενή 500 ευρώ προκειμένου ο άνθρωπος να μπει στο χειρουργείο.

Η απάνθρωπη αυτή πράξη βασίστηκε σε έγγραφο της υποδιοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1/4/2011) στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με το νόμο 3386/2005 «οι άτυποι μετανάστες δεν δικαιούνται πρόσβαση στο σύστημα Υγείας με εξαίρεση περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών και μέχρι τη σταθεροποίηση της υγείας τους (εξαιρούνται οι ανήλικοι). Η μόνη πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται από το νόμο είναι επομένως μόνο η περίθαλψη στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών».

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας που ζητήθηκε από ανασφάλιστο οικοδόμο να πληρώσει για τις εξετάσεις της μητέρας του, που είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ. Η ηλικιωμένη προ μηνών χτύπησε από πτώση και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις και αξονική τομογραφία. Πριν από λίγες μέρες όμως έφτασε στην οικογένεια έγγραφο του νοσοκομείου που ενημέρωνε ότι πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους 140 ευρώ για τις εξετάσεις.

Παράσταση διαμαρτυρίας και για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό οργανώνουν σήμερα Πέμπτη στις 10 π.μ. το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ