Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καμία κατάργηση - συγχώνευση σχολείων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε περιοχές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις

Από την κινητοποίηση των μαθητών στην Καλλιθέα
Από την κινητοποίηση των μαθητών στην Καλλιθέα
Με συνθήματα όπως «600 δισ. φυλάν στην Ελβετία και στη γειτονιά μας κλείνουν τα σχολεία», οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλλιθέας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις συγχωνεύσεις σχολείων, σε κινητοποίηση που έκαναν την περασμένη Τετάρτη. Με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου τους, οι μαθητές έκαναν αποχή, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης, στη συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά την οδό Θησέως σε εκείνο το ύψος και ακολούθησε συμβολική κατάληψη στο γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την ίδια μέρα, οι εκπαιδευτικοί είχαν στάση εργασίας.

Και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλλιθέας καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στις συγχωνεύσεις, αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στον Αγ. Νικόλαο.

Πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Παιδείας έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα, με αιχμή τις συγχωνεύσεις και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

Στην Πετρούπολη

«Να μη γίνει καμία κατάργηση - συγχώνευση σχολικών μονάδων», ζητά με ανακοίνωσή της η Γενική Συνέλευση Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης, που μεταξύ άλλων τονίζει: «Δεν πιστεύουμε πλέον τα "μεγάλα λόγια" και τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για την "κοσμογονία" που φέρνει το αποκεντρωμένο, αυτοδιαχειριζόμενο, αυτόνομο "νέο Σχολείο". Δεν τους πιστεύουμε γιατί δεν είναι νέο είναι παλιό, δοκιμασμένο σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και αποτυχημένο για τα παιδιά της εργατικής, λαϊκής οικογένειας».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, στον αγώνα ενάντια στο αποκεντρωμένο, αυτοδιαχειριζόμενο, αυτόνομο "Καλλικρατικό" "νέο σχολείο" για να γίνει πράξη η πραγματικά ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, για το σχολείο των λαϊκών αναγκών και την κοινωνία που μπορεί να τα οικοδομήσει», καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων.

Στα Γρεβενά

Η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι βουλευτής Γρεβενών του ΠΑΣΟΚ ζητά από τους γονείς των δημοτικών σχολείων που συγχωνεύονται, υπεύθυνες δηλώσεις, επικυρωμένες μάλιστα για το γνήσιο της υπογραφής από την αστυνομία ή το ΚΕΠ, για το πού επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους τη νέα σχολική χρονιά. «Υλοποιώντας το εκβιαστικό δίλημμα του υπουργείου Παιδείας εκβιάζουν τους γονείς να αποδεχθούν τις συγχωνεύσεις διαφορετικά τα σχολεία τους θα υποβιβαστούν σε μονοθέσια. Αφού η νέα τους εκδοχή διαλόγου, η πολυδιαφημισμένη "διαβούλευση" δεν απέδωσε καρπούς και επειδή βρήκαν μπροστά τους μια κοινωνία ολόκληρη που αντιστέκεται και αντιδρά, αφού δεν μπόρεσαν με το καρότο, τώρα προσπαθούν με το μαστίγιο να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους», σχολιάζει η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ που καλεί τους γονείς να μην υπογράψουν καμιά δήλωση και τους εκπαιδευτικούς και όλους τους Γρεβενιώτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Επίσης, τους καλεί σε κοινό, οργανωμένο αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις που οδηγούν στο σχολείο της «αγοράς», της ταξικής διαφοροποίησης, της αμάθειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ