Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να καταργηθούν τα χαράτσια στα ΕΑΚ

Την κατάργηση της επιχορήγησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων και την επιβολή χαρατσιών των ερασιτεχνικών σωματείων και των αθλούμενων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Νομού Λάρισας. «Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Νομού Λάρισας - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - που συγκροτείται από το ΕΚΝΛ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ,την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ,καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης, που μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καταργεί στην ουσία την επιχορήγηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ) και προωθεί την αυτοδιαχείρισή τους». Προσθέτει, δε, πως «αυτό σημαίνει παραχώρηση της εκμετάλλευσής τους σε επιχειρηματίες και παράλληλα νέο γερό χαράτσωμα των ερασιτεχνικών σωματείων και των αθλούμενων, που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες έγιναν με λεφτά του εργαζόμενου λαού».

Και τονίζεται: «Η κυβέρνηση, με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, μετατρέπει μια ακόμα βασική ανάγκη του λαού και της νεολαίας, όλο και περισσότερο σε ακριβό εμπόρευμα, φορτώνοντας και σ' αυτόν τον τομέα τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν με συνέπεια επί πολλά χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, με αποτέλεσμα ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός να είναι άπιαστο όνειρο, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό και οι αθλούμενοι να επιβαρύνονται για το δικαίωμα στην άθληση.

Την ίδια ώρα οι επιχορηγήσεις, τα δανεικά και αγύριστα, οι φοροαπαλλαγές, οι χαριστικές ρυθμίσεις και η παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων δωρεάν ή με εξευτελιστικό τίμημα στις ΠΑΕ και ΚΑΕ, διαδέχονται η μια την άλλη, αποδεικνύοντας την ταξική ουσία της πολιτικής αυτών των κομμάτων και στον αθλητισμό».

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αθλούμενους, τις οικογένειές τους, αλλά και τα ΔΣ των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν την εφαρμογή αυτών των κυβερνητικών αποφάσεων που προωθούνται μέσω της ΓΓΑ και των ΔΣ των ΕΑΚ. «Να μην δεχτούν - τονίζει - κανένα νέο χαράτσι σε αθλούμενους και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Δεν έχουν καμία ευθύνη για την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ούτε για τα ελλείμματα. Αυτά τα δημιούργησαν οι καπιταλιστές που εκμεταλλεύονται την δουλειά και τις ανάγκες των εργατοϋπάλληλων, αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών και παράλληλα λυμαίνονται και τον αθλητισμό. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν».

Και τους καλεί να απαιτήσουν:

Ολοκληρωμένα προγράμματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού και φυσικής αγωγής δωρεάν για όλους.

Ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα έχει την ευθύνη επίβλεψης, σχεδίασης και υλοποίησης αθλητικών έργων με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι των επιχειρηματιών.

Γενναία αύξηση των ταχτικών επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και Ομοσπονδίες, με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Κανένας επιχειρηματίας και χορηγός μέσα στον αθλητισμό και τους αθλητικούς χώρους.

Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΑΚ και εξασφάλιση της ταχτικής χρηματοδότησής τους με βάση τις ανάγκες.

Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια σε αθλούμενους και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ