Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Γκρίνια για τη CIA

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Συνάντηση στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ είχαν ο επικεφαλής της CIA Λέον Πανέτα και ο στρατηγός Αχμέτ Σούτζα Πασά, επικεφαλής των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών. Στη συνάντηση που χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα «παραγωγική» από εκπροσώπους της CIA, εμφανίζεται το Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης, να απαιτεί την απόσυρση σημαντικού αριθμού μελών της CIA, από το Πακιστάν, καθώς και δραστικό περιορισμό των επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κυρίως στις περιοχές των φυλών. Συγκεκριμένα, το Πακιστάν απαιτεί την αποχώρηση 350 εργαζομένων της CIA.

Οι απαιτήσεις του Ισλαμαμπάντ υποτίθεται ότι επιχειρούν να κάμψουν τις αυξανόμενες αντιδράσεις εναντίον των ΗΠΑ που εντείνονται τόσο λόγω της αύξησης των αμερικανικών επιθέσεων στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όσο και στην πρόσφατη υπόθεση του εργαζομένου της CIA Ρέιμοντ Ντέιβις, ο οποίος δολοφόνησε δύο Πακιστανούς με τη δικαιολογία της αυτοάμυνας και αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, οι δεσμοί των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών με τη CIA, όπως και με τους Ταλιμπάν μετρούν δεκαετίες ζωής, με το Πακιστάν να θεωρείται αδιαμφισβήτητος σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο του Αφγανιστάν, αλλά και στα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.

Στο Αφγανιστάν, αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε «κατά λάθος» δύο Αμερικανούς στρατιώτες, στη Χελμάντ, την περασμένη βδομάδα, με τις κατοχικές αρχές να δηλώνουν ότι το περιστατικό ερευνάται, ενώ ακόμα πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν χτες σε βόμβα που είχαν τοποθετήσει «Ταλιμπάν» στο οδόστρωμα στα σύνορα με το Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ