Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Προχωρούν σε απεργία

Στην κήρυξη 48ωρης απεργίας, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 19 Απρίλη στις 5 το πρωί και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 21 του μήνα στις 5 π.μ., προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Η απεργία γίνεται με αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενούς τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τρεις μήνες, «όχι» στη μείωση των μισθών, να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται, καθώς και να ανακληθούν και να «παγώσουν» οι απολύσεις. Παράλληλα, απαιτείται να μπει τέλος στη μαύρη, ανασφάλιστη και ενοικιαζόμενη εργασία, να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς, είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ με ανακοίνωση καλεί όλους τους τεχνικούς, μέλη της Ενωσης και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. «Η συμμετοχή μας σ' αυτή την απεργία είναι ο μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε να μας τα πάρουν όλα και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε στο βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις. Εχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ