Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετιστήριο μήνυμα για τα 70χρονα του ΑΚΕΛ

Για τα 70χρονα του ΑΚΕΛ, η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι με την ευκαιρία των 70 χρόνων ζωής και δράσης του ΑΚΕΛ, η ΚΕ του ΚΚΕ σας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό. Στην 70χρονη ιστορική πορεία του ΑΚΕΛ αναπτύχθηκαν ισχυροί και δοκιμασμένοι δεσμοί ανάμεσα στους κομμουνιστές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Με την ευκαιρία αυτού του εορτασμού το Κόμμα μας σας διαβεβαιώνει και πάλι ότι στηρίζει σταθερά το ΑΚΕΛ και τον κυπριακό λαό στην πάλη τους για επανένωση της Κύπρου, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών Κορυφής για Κύπρο ομοσπονδιακή, διζωνική, δικοινοτική, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις και στρατό κατοχής, χωρίς ξένες βάσεις, με μία κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα των Τουρκοκύπριων και Ελληνοκύπριων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα έχουν μεγάλες υποχρεώσεις στον αγώνα για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, της έντασης της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που εκδηλώνονται με πολέμους και διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή μας. Στις συνθήκες αυτές αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πάλη στην καπιταλιστική εκμετάλλευση για την κατάργησή της, για την εργατική εξουσία και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο στο ΑΚΕΛ και τον κυπριακό Λαό μέχρι την τελική δικαίωση του δίκαιου αγώνα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ