Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Κυβερνητικός εμπαιγμός για το χρόνο προϋπηρεσίας τους

Αρνείται η κυβέρνηση να αναγνωρίσει ως χρόνο συντάξιμης προϋπηρεσίας, σε χιλιάδες σχολικούς φύλακες, την περίοδο 2001 - 2006, παρά το ότι προσέφεραν κανονικά την εργασία τους. Αυτό απάντησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη, που συζητήθηκε στην Βουλή.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Γ. Κουτρουμάνη ο οποίος είπε: «το ότι δούλεψε κάποιος μια συγκεκριμένη περίοδο, δεν σημαίνει ότι αυτόματα ο φορέας πρέπει να του αναγνωρίσει το χρόνο εργασίας» (!) απορρίπτοντας το αίτημα των σχολικών φυλάκων. Υποστήριξε ότι για να τους αναγνωριστεί ο χρόνος εργασίας πρέπει «κάποιος να πληρώσει τις εισφορές» ώστε «ο φορέας που θα δώσει τη σύνταξη - στην προκειμένη περίπτωση είναι το ΙΚΑ- να πάρει τα χρήματα που αναλογούν σ' αυτό το χρόνο ασφάλισης» και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «δίνουμε τη δυνατότητα με πολύ ευνοϊκούς όρους, να αναγνωρίσουν αυτό το χρόνο».

Η απάντηση επιβεβαιώνει την κυβερνητική πολιτική υπέρ της ανασφάλιστης εργασίας, τόνισε ανταπαντώντας ο Γ. Πρωτούλης. Θύμισε ότι ο χρόνος αυτός «έχει αναγνωριστεί με το νόμο 3320/2005, αυτό το διάστημα που απασχολούνταν, με βάση τις συμβάσεις έργου, ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και ο οποίος υπολογίζεται και στη μισθολογική τους εξέλιξη και στη χορήγηση των διαφόρων δικαιωμάτων. Ομως, οι συγκεκριμένες διατάξεις δεν αναγνωρίζουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα». Απαίτησε «χωρίς τερτίπια, να αναγνωριστούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ανθρώπων γι' αυτή την περίοδο. Δούλεψαν αυτή την περίοδο και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους». Σχολιάζοντας συνολικά την κυβερνητική πολιτική ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι επιδιώκεται ένα καθεστώς όπου «θα δουλεύει ο κόσμος, θα προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του και θα είναι υποαπασχολούμενος με εργασιακές σχέσεις που θα ποικίλλουν - συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιοι, δελτία παροχής υπηρεσιών - χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Κι αυτό το καθεστώς θα διαιωνίζεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ