Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
Ικανοποίηση από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις

Οι επιχειρηματίες έλαβαν διαβεβαιώσεις για ικανοποίηση των αξιώσεών τους

Στην πλήρη ικανοποίηση των αξιώσεων των επιχειρηματιών φωτοβολταϊκών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Συνδέσμου τους (ΣΕΦ), σύμφωνα με την οποία η προχτεσινή συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ, ήταν «ιδιαίτερα εποικοδομητική», αφού εκφράστηκε η «κοινή διαπίστωση» ότι «θα πρέπει να υπάρξουν σύντομα πρωτοβουλίες και διορθωτικές κινήσεις, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών».

Μόνο από τη θεματολογία της συνάντησης, έτσι όπως τη διατυπώνει ο Σύνδεσμος των επιχειρηματιών, προκύπτει αβίαστα η κυβερνητική κατεύθυνση: Η προσφορά όρων σύνδεσης με το δίκτυο, οι αδειοδοτικές διαδικασίες, οι μακροχρόνιοι στόχοι για το μερίδιο των φωτοβολταϊκών ως το 2020, ο εξορθολογισμός του κόστους σύνδεσης και η μείωση των χρόνων απόκρισης των υπηρεσιών, η περαιτέρω διευκόλυνση της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών στον οικιακό - κτιριακό τομέα, ήταν μερικά από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο Σύνδεσμος ήταν έντονα επικριτικός για τις κυβερνητικές αποφάσεις, θεωρώντας ότι - (και παρά τα αλλεπάλληλα νομοθετήματα υπέρ των επιχειρηματιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τις υπέρογκες αποζημιώσεις, διασφαλίσεις, διευκολύνσεις κ.λπ.) - εμποδίζεται η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών έργων. Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι αναμένεται ένας νέος κύκλος θετικών ρυθμίσεων και προνομίων για τους ιδιώτες της ενέργειας και του συγκεκριμένου κλάδου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι έγινε καταγραφή των απόψεων του ΣΕΦ, ο οποίος δεσμεύτηκε από την πλευρά του... «να συμβάλει με προτάσεις που θα διασφαλίσουν την υγιή ανάπτυξη της αγοράς και την επίτευξη των εθνικών στόχων για τις ΑΠΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ