Τετάρτη 17 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή

Με συλλαλητήρια και πικετοφορίες διαμαρτυρίας το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας, συνεχίζει τον αγώνα του εναντίον των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Εργατικά σωματεία και συνδικάτα, επιστήμονες, φοιτητές και μαθητές σ' όλη την Ελλάδα, πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις και απαιτούν την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας, την άμεση κατάργηση όλων των επικίνδυνων όπλων και ουσιών, καθώς και την απομάκρυνση των ιμπεριαλιστών από τη Βαλκανική Χερσόνησο και όπου αλλού αναπτύσσουν «δράση». Ετσι για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί οι εξής κινητοποιήσεις:

Αύριο Πέμπτη 18 Γενάρη

- Η Παμπειραϊκή Επιτροπή Ειρήνης, το Συντονιστικό των Σωματείων Πειραιά, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά διοργανώνουν συγκέντρωση - συλλαλητήριο, στις 6.00 μ.μ., στην Πλατεία Κοραή.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Κυψέλης, Πατησίων και Ριζούπολης διοργανώνουν πικετοφορία διαμαρτυρίας, στις 6.00 μ.μ. από την πλατεία Αμερικής.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης, με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων οργανώνουν πικετοφορία διαμαρτυρίας, στις 6 μ.μ., με αφετηρίες το Ιλιον και το τέρμα των λεωφορείων των Αγ. Αναργύρων και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία των Αγ. Αναργύρων.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Πύργου, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και το ΠΑΜΕ. της πόλης διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

- Κοινές εκδηλώσεις ανέλαβαν το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης της Αργολίδας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών της περιοχής για τις καταστροφικές συνέπειες των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Ετσι στις 7 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο του Ναυπλίου.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας καλεί τις μαζικές οργανώσεις να κινητοποιήσουν τα μέλη τους και να στηρίξουν το συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Την Παρασκευή

- Κάλεσμα στο λαό των Τρικάλων να συμμετάσχει μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο κατά του ραδιενεργού εγκλήματος του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απευθύνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων του νομού.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν οι εξής φορείς: Επιτροπή Ειρήνης, Αντιιμπεριαλιστική - Αντιπολεμική Κίνηση, Πρωτοβουλία Πολιτών, Γεωπονικός Σύλλογος, ΕΛΜΕ Τρικάλων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Οικολογική Κίνηση Τρικάλων, Σύλλογος Γυναικών, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Αλληλεγγύη», Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Εκπρόσωπος της Οργάνωσης «Φίλοι της Γης», Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων και Κέντρων Υγείας, Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται στις 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο Αγίου Παντελεήμονα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Πολίχνης, ο Σύλλογος Γυναικών, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ και οι Δημοτικές Παρατάξεις «Πολίχνη Σύγχρονη Πόλη» και «Ανανεωτική Δημοκρατική Αλλαγή».

Παμπελοποννησιακή σύσκεψη

- Με κεντρικό αίτημα την απομάκρυνση της πυρηνικής βάσης του Αραξου, μαζικοί φορείς του Νομού Αχαΐας, αποφάσισαν να συγκαλέσουν παμπελοποννησιακή σύσκεψη την Κυριακή 28 Γενάρη στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Παράλληλα, την ίδια μέρα στις 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα με κατεύθυνση τη βάση του Αραξου.

- Εξάλλου, σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων προχωρά η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας και διοργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους φορείς της περιοχής, σήμερα, Τετάρτη στις 17 Γενάρη στις 8 μ.μ. Επίσης, διοργανώνει νέο συλλαλητήριο την Τρίτη στις 23 Γενάρη και ώρα 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ