Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΣΔΕΠ - ΟΣΕΠ - ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Συνάντηση χθες στο υπουργείο Παιδείας

Οι ηγεσίες της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ και της Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών διοργάνωσαν, χτες, κάτι σαν κινητοποίηση. Θυμήθηκαν να βρεθούν έξω απ' το υπουργείο, όχι για να διαδηλώσουν, αλλά για να κάνουν δηλώσεις... Πρόκειται για τις ηγεσίες που είναι οι καλύτεροι συνομιλητές της κυβέρνησης και οι παρατηρήσεις τους για το νόμο - πλαίσιο εντάσσονται στον πυρήνα των αναδιαρθρώσεων για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αυτό επιβεβαίωσε, χτες, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Ν. Σταυρακάκης που σχολιάζοντας το πόρισμα της «επιτροπής σοφών» (Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή που είχε ορίσει το υπουργείο Παιδείας) το χαρακτήρισε θετικό προσθέτοντας ότι «ήδη πολλά απ' αυτά είναι και δικές μας απόψεις» (σ.σ. της πλειοψηφίας της ΠΟΣΔΕΠ). Η αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Ι. Πανάρετο, από την οποία προέκυψε ότι ο νόμος - πλαίσιο θα κατατεθεί μετά τις 18 Μάη.

Στο ίδιο πνεύμα με την πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ, χτες έδωσε συνέντευξη Τύπου και η πλειοψηφία του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Οι περιγραφές που έγιναν αποτύπωσαν, μεν, την πραγματικότητα στην πλειοψηφία των ιδρυμάτων, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά από εκεί και πέρα η «αντίδραση» ήταν ...ελεγχόμενη: Θα ζητήσει από το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος.

Διαμαρτυρία με αναστολή λειτουργίας της σχολής στις 4 Μάη, αποφάσισε και η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜ Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ