Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέα κυβέρνηση και απελευθέρωση συλληφθέντων

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Σε διορισμό νέας κυβέρνησης υπό τον πρώην υπουργό Γεωργίας Αντελ Σάφαρ και σε εντολή για απελευθέρωση εκατοντάδων συλληφθέντων στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών προχώρησε, χτες, ο Σύρος Πρόεδρος. Οι κινήσεις αυτές του Μπάσαρ αλ Ασαντ έγιναν ενώ συνεχίστηκε, και χτες το πρωί, η κατάληψη του παραλιακού αυτοκινητοδρόμου της χώρας από γυναίκες και μικρά παιδιά στο ύψος της κωμόπολης Μπάιντα με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των ανδρών που συνελήφθησαν, το προηγούμενο 24ωρο, στις συγκρούσεις σε Μπάιντα και Μπέιτ Τζνάντ.

Σχετική ηρεμία φέρεται να επικρατούσε, χτες, και στο λιμάνι της Μπάνιγια, κοντά στην Μπάιντα, όπου, επιτροπές κατοίκων και αρχές συμφώνησαν να εισέλθουν στρατεύματα στην πόλη για ν' αποκατασταθεί η τάξη, αλλά και να εκδιωχθούν «διάφορες ένοπλες ομάδες», που αντικαθεστωτικές δυνάμεις αλλά και μαρτυρίες συνδέουν με συγκεκριμένα σώματα ασφαλείας. Αργά το απόγευμα, χτες, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι στην πόλη ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε «από πυρά ελεύθερου σκοπευτή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι διόλου σαφές τι ρόλο παίζουν αυτές οι «ένοπλες ομάδες», ποια είναι τα κίνητρα και οι στόχοι τους.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το προεδρικό γραφείο τονίζεται ότι η νέα κυβέρνηση έχει ως καθήκον να προχωρήσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί: Την υιοθέτηση νέου αντιτρομοκρατικού νόμου προκειμένου ν' αντικαταστήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει από το 1963, τη δρομολόγηση νομοθετικού πλαισίου για το σεβασμό πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας έκφρασης. Οι συριακές αρχές επιμένουν να αποδίδουν την ένταση «σε προκλήσεις ενόπλων που καθοδηγούνται από ξένα εχθρικά κέντρα». Μάλιστα, χτες, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε «ομολογίες», όπως υποστηρίζει, από συλληφθέντες που δηλώνουν ότι «πληρώθηκαν από βουλευτές» του κόμματος Χαρίρι στο Λίβανο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ