Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις

«Σώστε τα σχολεία» έγραφαν τα πανό και οι πικέτες στη χτεσινή κινητοποίηση

MotionTeam

«Σώστε τα σχολεία» έγραφαν τα πανό και οι πικέτες στη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στη συγχώνευση των 12ου και 16ου Γυμνασίων Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση έγινε έξω από το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζονται τα δύο σχολεία, με απόφαση των Α' και Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που είχαν προκηρύξει και στάσεις εργασίας.

Στα συγκεκριμένα σχολεία το 80% των μαθητών είναι παιδιά ανέργων και μεταναστών που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι η ελληνική. Τα τελευταία 4 χρόνια, μετά από αγώνες, χτίστηκαν νέες αίθουσες για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν. Και σήμερα το υπουργείο αποφασίζει τη συγχώνευση των δύο σχολείων και τη δημιουργία τμημάτων με περίπου 30 μαθητές, γεγονός που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία και θα εντείνει τους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών.

Οι Α' και Γ' ΕΛΜΕ, σημειώνουν ότι η μαθητική διαρροή - εγκατάλειψη του σχολείου, ειδικά στις φτωχότερες περιοχές, παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις. Και σημειώνει ότι σε αυτές τις περιοχές, όπως είναι και η Ξηροκρήνη, θα πρέπει να υπολογίζεται διπλός ο κάθε μαθητής στη δύναμη των τμημάτων, αντί να στοιβάζονται κατά δεκάδες, όπως επιχειρεί το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ