Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΒΡΟΥ
Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολτική

Tην οργή τους για την αντικτηνοτροφική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξέφρασαν οι κτηνοτρόφοι του Εβρου, που συγκεντρώθηκαν χτες μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα του Σουφλίου, ύστερα από κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Οπως τόνιζαν, η πολιτική που εφαρμόζεται καθημερινά καταστρέφει την ελληνική κτηνοτροφία και τους έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε απελπιστική κατάσταση, ενώ παράλληλα αυτή η πολιτική ευνοεί μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται κτηνοτρόφους και καταναλωτές.

«Μας "ξεζουμίζουν" αδίστακτα και μας έχουν φέρει μπροστά στη χρεοκοπία. Από τη μια μεριά οι εταιρείες που μας πουλούν πανάκριβα τα αναγκαία εφόδια, από την άλλη το καρτέλ που αγοράζει στο "τζάμπα" την παραγωγή μας και από την άλλη η κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει με "τα καλάθια των προϊόντων", που δυστυχώς για μας τους κτηνοτρόφους είναι γεμάτα άχυρο. Για να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά τρόφιμα, ένας δρόμος υπάρχει. Η σύγκρουση και ανατροπή των αντιαγροτικών - αντικτηνοτροφικών πολιτικών της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν και αγροτική ανάπτυξη ενταγμένη στον κεντρικό σχεδιασμό για λαϊκή ευημερία», τονίζεται στο ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδίκησαν μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις και, ενόψει του Πάσχα, θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα κλπ. Συγκεκριμένα ζήτησαν τιμές σε γάλα: 1,30 το κιλό για το πρόβειο γάλα, 0,85 το κιλό για το γίδινο γάλα, 0,50 το κιλό για το αγελαδινό γάλα. Τιμές στο κρέας: 8 το κιλό σε αρνί και κατσίκι, 6 το κιλό στο βοδινό κρέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ