Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ
Ανταρσία στην προεδρική φρουρά

OΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Τεταμένη κατάσταση επικρατεί στην πρωτεύουσα του δυτικοαφρικανικού κρατιδίου Μπουρκίνα Φάσο μετά από την ανταρσία που έκαναν δεκάδες μέλη της προεδρικής φρουράς, επειδή επί μήνες δεν τους καταβλήθηκαν στεγαστικά επιδόματα.

Οι στασιαστές λεηλάτησαν σημαντικό αριθμό καταστημάτων, την κατοικία του στρατηγού Ντομινίκ Ντιεντιερέ και έκλεψαν ΙΧ αυτοκίνητα σε δυτικά προάστια της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου. Ο δικτάτορας της χώρας, Μπλεζ Κομπαορέ, που κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία πριν 23 χρόνια, απουσίαζε την ώρα των επεισοδίων από την πρωτεύουσα.

Τα μέλη της προεδρικής φρουράς είναι οι τελευταίοι που διαμαρτύρονται μετά από χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν στις 8 του μήνα για τη μεγάλη ακρίβεια σε βασικά είδη τροφίμων και τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν το Μάρτη μετά το θάνατο συμφοιτητή τους από αστυνομικούς. Μολονότι η χώρα των περίπου 16.000.000 ατόμων διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα χρυσού και έχει σημαντική παραγωγή βάμβακος, εντούτοις ο λαός στενάζει από τη μεγάλη φτώχεια, την ανεργία, την έλλειψη βασικών υπηρεσιών και υποδομών σε Υγεία και Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ