Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Επιχείρηση αποσταθεροποίησης βλέπει ο Λουκασένκο

Λίγες μόλις μέρες μετά το βομβιστικό χτύπημα στο μετρό του Μινσκ, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα και δεκάδες τραυματίστηκαν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως η αποσταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος και των τροφίμων στη χώρα του συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Μινσκ, κι αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας.

«Πριν από τις προεδρικές εκλογές προβλέψαμε ότι θα πιέσουν, μεθοδικά και σκόπιμα για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. Ετσι κι έγινε. Πρώτα, είχαμε την αγορά συναλλάγματος, στη συνέχεια την αγορά τροφίμων και στη συνέχεια την έκρηξη στο μετρό. Ολόκληρη αλυσίδα...» - είπε ο Λουκασένκο σε κυβερνητική συνεδρίαση σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πως εδώ και δύο μήνες στη Λευκορωσία υπάρχει δυσκολία στην αγορά συναλλάγματος, ενώ παρατηρούνται και ελλείψεις σε προϊόντα (κυρίως στο βούτυρο), ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στη Ρωσία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «με τις δυνάμεις μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις».


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ