Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εγκρίθηκαν τα μέτρα «εξόντωσης» του λαού

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με τις ψήφους και των Δημοκρατικών βουλευτών και κυρίως γερουσιαστών, εγκρίθηκε τελικά ο νόμος για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του τρέχοντος οικονομικού έτους που λήγει την 30ή Σεπτεμβρίου και φυσικά προβλέπει περικοπές συνολικού ύψους 38,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά κύριο λόγο στις δαπάνες για κοινωνικά προγράμματα.

Αξίζει ειδικής μνείας καθώς αποκαλύπτει το μέγιστο της υποκρισίας η ευρύτατη πλειοψηφία που έτυχε η έγκριση του νομοσχεδίου στη Γερουσία, όπου έχουν τον έλεγχο οι Δημοκρατικοί: Η Γερουσία με ψήφους 81 υπέρ και μόλις 19 κατά, επικύρωσε το σχέδιο του προϋπολογισμού, που νωρίτερα είχε υπερψηφιστεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 260 υπέρ έναντι 167 κατά. Τώρα απομένει η υπογραφή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, μία τυπική διαδικασία για την δικομματική συμφωνία επίθεσης στον αμερικανικό λαό.

Τα χειρότερα δε έπονται καθώς πρόκειται μόνο για το πρώτο μεγάλο κύμα περικοπών σε ομοσπονδιακό επίπεδο - που συνδυάζεται με τα πρωτοφανή αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που λαμβάνουν οι πολιτείες - πάντα στο όνομα της τιθάσευσης του ελλείμματος και του χρέους. Εξάλλου, όπως διευκρίνισε σε πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος Ομπάμα, είναι πρώτη προτεραιότητα η μείωση του ελλείμματος κατά 4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023 και συνάμα η διαμόρφωσή του στο 2,5% του ΑΕΠ το έτος 2015 και στο 2% του ΑΕΠ περί το έτος 2020...

  • Επιτυχής ήταν η αντιπυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε ο αμερικανικός στρατός χθες στον Ειρηνικό ωκεανό, δοκιμή που εντάσσεται στην πρώτη φάση υλοποίησης της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας, του αόρατου «φράκτη» με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση διατείνεται ότι θα προστατέψει την Ευρώπη και τις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στην περιοχή, από ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από το Ιράν ή τη Βόρεια Κορέα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ