Κυριακή 17 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Για τις καθαρίστριες στο Δήμο Ηλιούπολης

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Καθαριστών-Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων «στις συναδέλφισσες στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων του Δήμου Ηλιούπολης», οι οποίες απέχουν από την εργασία τους από την προηγούμενη βδομάδα, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Υπενθυμίζεται ότι απασχολούνται με συμβάσεις έργου και ορισμένες από αυτές είναι απλήρωτες από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ άλλες είναι απλήρωτες από το Δεκέμβρη.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης του σωματείου καθαριστριών Αθήνας και την πλειοψηφία (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας που αρνούνται να πάρουν απόφαση για κινητοποίηση και στήριξη του αγώνα των καθαριστριών στην Ηλιούπολη.

Η Επιτροπή καλεί τις καθαρίστριες να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από τη στάση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων, να απαντήσουν με αγώνες μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, τη ΔΑΣ, το ΠΑΜΕ και την Επιτροπή και να απαιτήσουν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καμιά απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ