Σάββατο 23 Απρίλη 2011 - Κυριακή 24 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μελωδική «Ξαφνική βροχή»

Η φωνή της, που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ωραιότερες και πιο μελωδικές ανάμεσα στους τραγουδιστές της γενιάς της, μας έχει «ταξιδέψει» σε γοητευτικές «χώρες ασμάτων» πλημμυρισμένες από μελωδικό «φως». Ο λόγος για την Καλλιόπη Βέττα, τραγουδίστρια που από το ξεκίνημά της υπερασπίζεται το καλό τραγούδι, τόσο μέσα από τη δισκογραφία της όσο και μέσα από τις επιλεγμένες εμφανίσεις και συνεργασίες της, καταθέτοντας μοναδικές ερμηνείες: Στο «Κονσέρτο για μια Φωνή», «Νυχτερινό Παζάρι στο Μαρακές», «Στο Λιβυκό», «Η ζωή είναι ωραία», στα τραγούδια των προσωπικών της δίσκων: «Στη χώρα των Ασμάτων», «Στο Φως», «Καλειδοσκόπιο», «Horizon», «Best of Kalliopi Vetta», καθώς και στις προσωπικές της συναυλίες και τις συνεργασίες της - ανάμεσά σε άλλους με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» - στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος της με τίτλο «Ξαφνική Βροχή» - καρπός της γόνιμης συνεργασίας της με τον συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου, ο οποίος υπογράφει τη μουσική και την ενορχήστρωση. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι των Μ. Ελευθερίου, Κ. Φασουλά, Α. Παράσχου, Π. Σταθόγιαννη, Ν. Αδαμόπουλου, Χρ. Προμοίρα, Αν. Βαφειάδου, Τ. Δήμτσα, Μ. Αρμευτή και Τ. Αδαμύχου. Στο c.d. συμμετέχουν ο Μάριος Φραγκούλης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Τουρκάλα συγγραφέας και τραγουδίστρια Aysenur Yazisi (σε εξαιρετικά ντουέτα με την Κ. Βέττα).

Με τα καινούργια τραγούδια της και όχι μόνο, θα μας ταξιδέψει η μαγευτική φωνή της Καλλιόπης Βέττα, συνοδευόμενη από τον Γιάννη K. Ιωάννου στο πιάνο, με την σύμπραξη εξαιρετικών μουσικών, για δύο μοναδικές βραδιές, στη μουσική σκηνή «Αυλαία» (Αγίου Ορους 15, 210 3474.074), στις 29 Απριλίου και στις 6 Μαΐου. Μαζί τους θα είναι ο ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης και η τραγουδίστρια Καίτη Κουλιά. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα ακουστούν παλαιότερα τραγούδια της Κ. Βέττα, αλλά και δημιουργίες αγαπημένων συνθετών γεμάτες εικόνες, ήχους, αναμνήσεις, συγκινήσεις...Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος - ενορχήστρωση: Γιάννης Κ. Ιωάννου. Παίζουν οι μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί, Γιάννης Βιλιώτης - έγχορδα (κιθάρα / μπουζούκι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ