Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Απεργούν σήμερα και αύριο

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα Τρίτη στις 5 το πρωί οι τεχνικοί που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ). Στο μεταξύ η εργοδοσία στο STAR προσέφυγε στα δικαστήρια ενάντια στην απεργία των τεχνικών, ζητώντας αυτή να κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο ALTER είναι ανάστατοι, δηλώνοντας συγχρόνως ότι θα προχωρήσουν εκ νέου σε κινητοποιήσεις.

Η αγωγή του STAR αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Να σημειωθεί ότι το STAR ζητά να κριθεί η 48ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, γιατί όπως υποστηρίζει η απόφαση γι' αυτή δεν πάρθηκε από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, καθώς επίσης επικαλείται ότι δεν είναι επαρκής το προσωπικό ασφαλείας, που έχει οριστεί από το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, αλλά και ότι το αίτημα για «κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας» είναι παράνομο και καταχρηστικό.

Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση γίνεται με αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ που «θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», την καταβολή των δεδουλευμένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που καθυστερούν μέχρι και τρεις μήνες, την απόσυρση αμέσως όλων των μηνύσεων και των αγωγών κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται, την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων, «όχι» στη μείωση μισθών. Επίσης, ζητούν να μπει τέλος στη μαύρη, ανασφάλιστη και ενοικιαζόμενη εργασία, να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ καλεί όλους τους τεχνικούς, μέλη της Ενωσης και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή μας σ' αυτή την απεργία είναι «ο μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε να μας τα πάρουν όλα και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε στο βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις».

Σε ό,τι αφορά το ALTER το σύνολο των εργαζόμενων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη. Χτες, σε γενικές συνελεύσεις δήλωσαν ότι αν - παρά τις συνεχιζόμενες δεσμεύσεις της εργοδοσίας - μέχρι την Μ. Πέμπτη δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται θα προχωρήσουν μαζικά σε επίσχεση εργασίας. Οπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία επανήλθε με «νέες δεσμεύσεις» περί εξόφλησης των μισθών τους, εφόσον ολοκληρωθεί ο διακανονισμός των οφειλών της εταιρείας με τις τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ