Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Πιλοτικές ... μεταδόσεις

Την πιλοτική μετάδοση προγραμμάτων με σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition- HD) με ελεύθερο σήμα στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή, ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου - μεταξύ άλλων - ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τις 27 Μάη ξεκινά και η ψηφιακή μετάδοση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου της Θεσσαλίας, από κοινού με την DIGEA, που θα καλύπτει τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Η μετάδοση σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας ξεκινά στις 27 Απρίλη, με τη δημιουργία ενός νέου πιλοτικού προγράμματος της ΕΡΤ με την ονομασία EΡΤ HD, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ από κοινού με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3. Παράλληλα, τα προγράμματα του σινέ+ και του σπορ+ θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα, το σινέ/σπορ+, με το περιεχόμενο του σπορ+ στην πρωινή ζώνη και του σινέ+ στη βραδινή. Η πρώτη απευθείας μετάδοση σε HD θα γίνει με τον αγώνα Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα αθλητικά γεγονότα καθώς και η ...Γιουροβίζιον.

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ είπε ότι από τον ίδιο το θεσμικό ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απορρέει ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστική διάθεση απέναντι στα άλλα κανάλια. Παράλληλα, είπε σε ό,τι αφορά την ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλία ότι η ΕΡΤ έχει τη νομική δυνατότητα, αλλά και την απορρέουσα από τον ιδρυτικό της νόμο υποχρέωση να συνεχίσει για εύλογο χρονικό διάστημα και την εκπομπή αναλογικού σήματος. Είπε, επίσης, ότι η ΕΡΤ προχωρά ήδη στην οργανωτική αναδιάρθρωση και το διοικητικό και οικονομικό εξορθολογισμό της, με το νέο οργανόγραμμα, το επιχειρησιακό της σχέδιο, την καθιέρωση νέου κανονισμού προμηθειών και προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ