Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Επιμένουν οι διαδηλωτές

ΣΑΝΑ'Α.--

Οξύνεται, μέρα με τη μέρα, η ένταση στην Υεμένη, όπου οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις έχουν πλέον συμπληρώσει τους τρεις μήνες και η χώρα έχει παραλύσει. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, τουλάχιστον 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα Σάνα'α και στην Τάιζ, όταν άνδρες των δυνάμεων καταστολής και αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους των διαδηλωτών. Χτες, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι Χουντέιντα, όπου φέρονται να τραυματίστηκαν τουλάχιστον 88 άνθρωποι. Από την έναρξη των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 120 πολίτες και πολλές εκατοντάδες εκτιμάται ότι έχουν τραυματιστεί.

Χαρακτηριστικό των διαδηλώσεων του Σαββατοκύριακου ήταν η μαζική συμμετοχή των γυναικών, οι οποίες αντέδρασαν σε μια απέλπιδα προσπάθεια του Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ να υποσκάψει τη συμμετοχή στις διαμαρτυρίες εναντίον του κάνοντας έκκληση, ουσιαστικά, στα πλέον συντηρητικά στοιχεία της ισλαμικής θρησκείας και παράδοσης που είναι κυρίαρχα στην εξαιρετικά συντηρητική μουσουλμανική υεμενίτικη κοινή γνώμη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονταν χτες οι επαφές της αντιπολίτευσης με τους υπουργούς Εξωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στη Σαουδική Αραβία για την εξεύρεση πολιτικής εξόδου. Η αντιπολίτευση θέλει διαβεβαιώσεις για άμεση αποχώρηση του Σάλεχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ