Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Αιματηρές διαδηλώσεις και ύποπτες χρηματοδοτήσεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Νέοι νεκροί και τραυματίες καταγράφονταν, χτες, στη Συρία, όπου οι διαδηλώσεις συνεχίζονταν παρά την προεδρική εξαγγελία για αντικατάσταση της νομοθεσίας περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος της εβδομάδας από νέο νομοθετικό πλαίσιο καθώς και για προώθηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων, όπως η ελεύθερη σύσταση πολιτικών κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της προχτεσινής νύχτας, κατά πληροφορίες, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Χομς όπου μετά την είδηση του, υπό κράτηση, θανάτου του επικεφαλής της φυλής Φαστάρα, τα μέλη της μαζί με τη φυλή Μπάνι Χάλεντ, αλλά και κατοίκους κατέκλυσαν τους δρόμους. Αρκετά μέλη φυλών ήταν οπλισμένα. Σκοτώθηκαν οκτώ διαδηλωτές και τραυματίστηκαν δεκάδες. Κατά το Σαββατοκύριακο, διαδηλώσεις έγιναν στην Ντεράα, στην Μπάνιγια, στο Χαλέπι, στην Ντούμα, αλλά και στη Χιράκ, όπου σε διαδήλωση μετατράπηκε η κηδεία ενός στρατιώτη που έφερε σημάδια βασανισμού από δυνάμεις ασφαλείας.

Αποκαλύψεις Wikileaks «καίνε» Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μέχρι και 6 δισ. δολάρια φέρεται, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποίησε το Wikileaks, να χορήγησε από το 2006 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2010, οπότε και έληξαν επισήμως τα προγράμματα, το Στέιτ Ντιπαρτμεντ προς αντιπολιτευόμενες προσωπικότητες, αλλά κυρίως προς το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, εξόριστων Σύρων, που εικάζεται ότι σχετίζονται με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», και προς το δορυφορικό δίκτυο «Barada TV» που συνδέεται με το Κίνημα.

Χρήματα φέρεται να έλαβε η ΜΚΟ Συμβούλιο για τη Δημοκρατία. Τα έγγραφα που γνωστοποιήθηκαν δείχνουν ότι Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν την αίσθηση ότι οι ροές χρημάτων είχαν αποκαλυφθεί από τις συριακές αρχές, ήδη, από το 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ