Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Νέο» πλαίσιο για αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών

«Πλαίσιο κανόνων και αρχών σχετικά με τις αποσπάσεις και μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» ανακοίνωσε, χτες, το υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησε σχετική διαβούλευση στο διαδίκτυο. Η κυβέρνηση, στο όνομα της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας, προωθεί και μέσω αυτής της διαδικασίας το «αυτόνομο» σχολείο της «αγοράς», την εκπαιδευτική μονάδα - επιχείρηση που θα καθορίζει τα έξοδα και τα έσοδά της, το δυναμικό της κλπ. Χαρακτηριστικό είναι πως ανάμεσα στις ερωτήσεις της «διαβούλευσης» υπάρχει και η εξής: «Συμφωνείτε με την άποψη ότι οι τοποθετήσεις των νεοδιοριζόμενων, οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις πρέπει να γίνονται σε σχολική μονάδα και όχι σε περιοχή;».

Η υπουργός Παιδείας, ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας, μιλάει για σχέδιο που «δίνει οριστικό τέλος στο όργιο ρουσφετιού και στις πελατειακές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες». Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι νόμοι τους, όμως, ήταν αυτοί που δημιούργησαν το «όργιο ρουσφετιού». Επιπλέον, η διόγκωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, που φέρνει η κυβέρνηση, είναι το πλέον γόνιμο έδαφος για ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι όμηροι, αφού θα γίνουν ακόμα πιο «ευέλικτοι» και θα τους βάζουν σε μια διαδικασία να «παρακαλάνε» για λίγες ώρες ωρομισθίας παραπάνω, ενώ απ' την περίοδο του δόκιμου εκπαιδευτικού θα καλείται να είναι «σύμφωνος» με τα κριτήρια του σχολείου της «αγοράς».

  • To υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης χτες τη συνένωση ελληνικών σχολείων στη Γερμανία και αναστολή λειτουργίας τάξεων. Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Λυκείων στο Λούντβισμπουργκ και στο Νόισταντ μεταφέρονται στο Λύκειο της Στουτγκάρδης, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία 12 τάξεων σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας. Διευκρινίζεται ότι οι αναστολές λειτουργίας τάξεων δε θα ισχύσουν «εφόσον σε αυτά εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (περισσότεροι από 20)».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ