Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα εξήγγειλε ο Σύλλογος Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις υπουργείου και διοίκησης ΤΕΙ, ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Νοέμβρη του 2010. Επίσης στο τρέχον εξάμηνο έχουν γίνει μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού που φτάνουν το 50%, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χτες οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ιδρύματος, ανέφεραν ότι δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για το εαρινό εξάμηνο, με αποτέλεσμα οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν τα μαθήματα, να βρίσκονται στον «αέρα» και να κινδυνεύουν να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού υπάρχουν εργαστήρια που λειτουργούν με έναν καθηγητή ανά 80 σπουδαστές.

Κατήγγειλαν την επιχειρηματική λειτουργία που προωθείται και στα ΤΕΙ και η οποία ανοίγει την πόρτα για την επιβολή διδάκτρων στους σπουδαστές. Ανέφεραν επίσης ότι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού για ενοικίαση των φοιτητικών εστιών «Δέλτα», που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη, οι οποίες έπαψαν να λειτουργούν εδώ και χρόνια εξαιτίας της κακής κτιριακής τους κατάστασης.

Είπαν ότι κόντρα στην ανύπαρκτη Ομοσπονδία τους, ο Σύλλογος Εκτακτου Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πέτυχε συντονισμό με άλλους Συλλόγους εκτάκτων (Πειραιά, Καβάλας, Κοζάνης).

Το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις. Στις 2 Μάη θα βρεθούν μαζικά έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας, όπου θα συζητηθεί η καταγγελία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στις 4 Μάη θα αποκλείσουν το κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ με αίτημα την άμεση υπογραφή των συμβάσεων του εαρινού εξαμήνου, ενώ για το ίδιο θέμα θα κάνουν και παρέμβαση στο ΙΚΑ. Στις 6 Μάη οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και την ίδια μέρα καλούν σε συνάντηση όλους τους Συλλόγους των Εκτάκτων για παραπέρα συντονισμό της δράσης τους.

Τη βδομάδα από 9 - 14 Μάη θα προκαλούν το κλείσιμο των Σχολών με στόχο την ενημέρωση των σπουδαστών, αλλά και τη συζήτηση για κοινές πρωτοβουλίες. Θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία στις 11 Μάη και θα καλέσουν στην οργάνωση πανελλαδικής απεργίας των ΤΕΙ στις 19 Μάη με συμμετοχή και των Συλλόγων των μονίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ