Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίσκεψη Μιούλεν

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Επίσκεψη στο Πακιστάν πραγματοποίησε χτες ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού, Μάικ Μιούλεν, με θέμα το ρόλο του Ισλαμαμπάντ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Αφγανιστάν. Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε τη σημασία της εμπλοκής του Πακιστάν στον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας», δηλώνοντας την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τη στήριξη του κυβερνητικού στρατού της χώρας, εναντίον των Ταλιμπάν. Ο Αμερικανός αξιωματούχος την προηγούμενη μέρα βρέθηκε στο Αφγανιστάν, όπου δεσμεύτηκε να ζητήσει έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν που φέρονται να συνεργάζονται στενά με τους Ταλιμπάν λόγω και των ιδιαίτερα στενών σχέσεων που ανέπτυξαν, όταν οι σημερινοί «τρομοκράτες» χρηματοδοτούνταν από τις ΗΠΑ, ενάντια στη Σοβιετική Ενωση.

Στα «μελανά» δήθεν, σημεία των σχέσεων ΗΠΑ - Πακιστάν είναι και οι αντιδράσεις που προκαλούνται κατά καιρούς λόγω των αμερικανικών επιθέσεων στις περιοχές των φυλών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι οποίες όπως διαμηνύουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, θα συνεχιστούν.

Την ίδια στιγμή ο αφγανικός στρατός, που συνεργάζεται με τις κατοχικές δυνάμεις, εξετάζει το ενδεχόμενο ανασυγκρότησής του με αφορμή και τις εντεινόμενες επιθέσεις που πραγματοποιούν στρατιώτες οι οποίοι προσχωρούν στους Ταλιμπάν. Τέλος χτες απελευθερώθηκαν από τους Ταλιμπάν οι 12 Ιρανοί μηχανικοί που είχαν απαχθεί μαζί με τρεις Αφγανούς συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ