Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«EUROFRIGO» - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Ινδοί μετανάστες εργάτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση έξω από την πύλη της εταιρείας

Από τη χθεσινή εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων
Από τη χθεσινή εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων
«Μην αφήνετε να σας τρομοκρατούν. Μην ανέχεστε να δουλεύετε για μήνες χωρίς να πληρώνεστε. Μην ανέχεστε να παίρνετε ψίχουλα για ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Ψηλά το κεφάλι. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σας σωματείο».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στους εργαζόμενους της επιχείρησης EUROFRIGO (μεταφορές κατεψυγμένων προϊόντων) στον Ασπρόπυργο χτες το πρωί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ταξικών σωματείων της περιοχής και της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ σε μαζική εξόρμηση που έκαναν μία ημέρα μετά την τραμπούκικη επίθεση της εργοδοσίας σε δύο μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και σε απολυμένο εργαζόμενο.

Με ντουντούκες και μοιράζοντας ανακοίνωση του Σωματείου κατήγγειλαν την επίθεση που δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τον ιδιοκτήτη Ιωάννη Ξυδούς και άλλα στελέχη της εταιρείας με γροθιές και προπηλακισμούς ο αντιπρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου, καθώς και ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος Αργύρης Ροδάκης, να καταλήξει στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η επίθεση έγινε όταν τα μέλη του Σωματείου πήγαν στην επιχείρηση, μαζί με τον εργαζόμενο, προκειμένου να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα που του οφείλονται, όπως έχει συμφωνηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Και είναι ενδεικτικό, ότι οι εργαζόμενοι, κυρίως Ινδοί μετανάστες όπως και ο απολυμένος, συμμετείχαν και οι ίδιοι στην εξόρμηση έξω από τη πύλη της εταιρείας. Οπως κατήγγειλαν, η εργοδοσία προσλαμβάνει μετανάστες τους οποίους απασχολεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και αργίες, με 10 και 12 ώρες εργασίας και με μισθό μόλις 800 ευρώ το μήνα. Μόλις όμως κλείσουν χρόνο σταματάει να τους πληρώνει και όταν αντιδράσουν τους απολύει χωρίς αποζημίωση.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο τους και να σπάσουν της εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Ταυτόχρονα, διαμήνυσαν και σε εκπρόσωπους της επιχείρησης στους οποίους επέδωσαν την καταγγελία του Σωματείου, ότι δεν θα επιτρέψουν τις τραμπούκικες ενέργειες όπως η προχθεσινή και ότι θα παλέψουν για να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ