Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Αποστολή πρώην ηγετών με ευρεία ατζέντα

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Τριήμερη επίσκεψη στη ΛΔ Κορέας ξεκίνησαν χτες οι πρώην ηγέτες των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, Φιλανδίας Μάρτι Αχτισαάρι, Νορβηγίας Γκρο Μπρούτλαντ και Ιρλανδίας Μαΐρι Ρόμπινσον, σε μία προσπάθεια να εκτονώσουν την ένταση στις σχέσεις του βορρά με το νότο, να αναθερμάνουν τις προσπάθειες για την επανέναρξη των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και να διαπιστώσουν εάν και ποιες σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα υπάρχουν στη χώρα έπειτα από διαδοχικές χρονιές μειωμένης αγροτικής παραγωγής, φυσικών καταστροφών και ξένων κυρώσεων.

Η αντιπροσωπεία των λεγόμενων πρεσβυτέρων πρώην ηγετών αναχωρώντας από το Πεκίνο για την Πιονγιάνγκ είχε δηλώσει πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον ηγέτη της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ειδικότερα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θίξει στη διάρκεια των επαφών του την περίπτωση σύλληψης του Αμερικανοκορεάτη Τζουν Γιανγκ Σου που κρατείται εδώ και βδομάδες έχοντας περάσει παράνομα στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον είχε δηλώσει προ ημερών πως ο Τζίμι Κάρτερ δεν κομίζει μήνυμα του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στη βορειοκορεατική ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ